EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-03-2015 18:55

Плевнелиев не е „сив кардинал“, а сива мишка

/Поглед.инфо/ Срещата на БСП с президента Плевнелиев в инициирания от него "месец на политическите консултации" е била напълно излишна. Така обобщи темата зам.-председателят на ПГ на БСП - Лява България Атанас Мерджанов в коментар за Радио К2.

Плевнелиев не е „сив кардинал“, а сива мишка

По думите му едни такива консултации трябва да бъдат водени от държавен глава, който да държи на думите си и на формирането и отстояването на националния интерес.

Атанас Мерджанов отхвърли вероятността Плевнелиев да е „сив кардинал“ във властта. „По-скоро трябва да говорим за сиви мишки и гризачи, които се опитват да подяждат българското обществено пространство, но няма да успеят!“, констатира Мерджанов и отбеляза, че самото отношение на Борисов към президента е достатъчно показателно.

Според Мерджанов президентът съвсем не е тази фигура, която може да респектира политическия живот в страната. "Плевнелиев е ерозирал морално своята функционалност, легитимирайки се като представител само на една част от българското общество", каза говорителят на БСП.

Атанас Мерджанов откровено каза, че му е омръзнало БСП непременно да бъде национално отговорната и призваната винаги да отговаря за всички недъзи в държавата. „Борисов е подкрепен от достатъчно сериозна и клиентелистка коалиция, която се прояви при гласуването на 8-милиардния дълг“, категорично заяви той.

Източник: Гласове