Петима ярки политици станаха заместници на Мустафа Карадайъ в ДПС (обновена)

На днешното заседание на ЦС на ДПС са избрани петима заместници на председателя Мустафа Карадайъ и състав на Централното оперативно бюро

Петима ярки политици станаха заместници на Мустафа Карадайъ в ДПС (обновена)
Петима ярки политици станаха заместници на Мустафа Карадайъ в ДПС (обновена) Admin
Bu içerik 5707 kez okundu.

На днешното заседание на ЦС на ДПС са избрани петима заместници на председателя Мустафа Карадайъ и състав на Централното оперативно бюро.

 

Имената на избраните за заместници на председателя Карадайъ са Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

 

От тях зам.-председателят на парламента Имамов и евродепутатът Хюсменова бяха преизбрани като зам.-председатели на партията, докато останалите трима са нови попълнения.

 

Решението на Централния съвет на практика означава, че Мустафа Карадайъ няма да включи в най-близкото си обкръжение Рушен Риза и Четин Казак, които заедно с него формираха „триумвирата”, водил ДПС след изключването на Лютви Местан. 

 

Председател на парламентарната група ще бъде лидерът на партията. Зам.-председатели ще бъдат Йордан Цонев, Рушен Риза, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев и Четин Казак. Секретар на групата ще бъде Ферихан Ахмедова.

 

В Централното оперативно бюро остават Емил Етем и Юнал Лютфи. Новите имена са Дурхан Мустафа, който е с ресор "Земеделие" и момчилградчанинът Ердинч Хайрула, на когото са поверени връзките с изселническите организации в Турция.

 

Кои са новите зам.-председатели на ДПС

 

Филиз Хюсменова

 

Филиз Хюсменова е родена в Силистра. През 1992 година завършва Великотърновския университет “Свети Свети Кирил и Методий” с магистърска степен по руска и френска филология.

 

През 1999-2001 г. Филиз Хюсменова е била заместник-кмет на Силистра. Започва политическата си дейност като активист на ДПС, била е заместник-кмет,  заместник областен управител, депутат, министър без портфейл. В момента е депутат в Европейския парламент.

 

Хасан Азис

 

Хасан Азис е роден на 16 април 1969 г. в Кърджали Женен, има дъщеря и син.  През 1995 година завършва Университета за архитектура, строителство и геодезия, специалност "Промишлено и гражданско строителство".

През 1998 година се дипломира и като магистър по мениджмънт и маркетинг в УНСС. От 2001 до 2003 г. е зам.- областен управител на Кърджали, а от 2003 г. до сега е кмет на общината.

 

Алиосман Имамов

 

Алиосман Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, специалност статистика и иконометрия. От 1981 г. работи в този университет като преподавател в катедра "Статистика и иконометрия". Доктор на науките и доцент към катедрата. Владее английски и руски език. Заместник – председател е на ДПС и дългогодишен депутат в Народното събрание.
 

Алиосман Имамов е семеен, с две деца.

 

Янко Янков

 

Янко Янков е роден на 17 септември 1955 г. в село Беброво. Завършва Висшия институт по машиностроене, механизация и електрификация на селското стопанство в Русе, а впоследствие и специалност „Международни икономически отношения“ в Икономическия университет във Варна.

 

От ноември 1995 до ноември 1999 г. е кмет на Сливен.

 

През 2005 г. влиза в 40-ото Народно събрание от листата на ДПС и оттогава е народен представител. След преизбирането му в 42-ото Народно събрание от 19 юни 2013 е председател на парламентарната комисия по отбраната. В настоящия парламент е зам.-предесдател на Комисията по отбрана.

 

Ахмед Ахмедов

 

Ахмед Ахмедов е роден на 17 юли 1974 г. Бил е кмет на община Цар Калоян. По професия е инженер - конструктор на земеделска техника. Избран е за народен представител в 43-то Народно събрание. Лидер е на ДПС в Разградска област. Женен, с две деца. 

http://epicenter.bg/

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ