Advert
Advert

Германия и Франция в съюз срещу Лондон

Планират по-тесни връзки в еврозоната, без да се пипат договорите, Камерън иска промяна в Европа.

Германия и Франция в съюз срещу Лондон
Германия и Франция в съюз срещу Лондон
Bu içerik 801 kez okundu.

Германия и Франция планират да сближат връзките между страните от еврозоната, без да се налага преразглеждане на основополагащите договори на ЕС. Така те ще нанесат удар по кампанията на британския премиер Дейвид Камерън да предоговори отношенията на страната си с ЕС, преди да организира референдум за евентуално излизане на Великобритания, пишат "Гардиън" и "Дейли телеграф".


Заобикаляйки исканията на Лондон за предоговаряне на Лисабонския договор и мястото на Великобритания в ЕС, германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд са се споразумели да изградят по-тесен политически съюз между страните, използващи единната валута. Пактът, който ще бъде представен на среща на върха на ЕС идния месец, може да ограничи възможностите на Камерън за маневриране в усилията му да си върне от Брюксел някои правомощия, които Великобритания е делегирала на ЕС, отбеляза в. "Дейли телеграф". Камерън многократно призова за повторно отваряне на договорите, които да позволят на еврозоната да се интегрира, предоставяйки на Великобритания шанс да промени отношенията между Лондон и ЕС.


Междувременно британският премиер се срещна с шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер, пред когото заяви, че Великобритания се нуждае от нова договореност с Европа. Разговорът между двамата е бил фокусиран върху реформирането на ЕС и предоговарянето на отношенията на Обединеното кралство с Брюксел. Камерън започва обиколка в пет европейски столици тази седмица - първо в Дания в четвъртък за работна закуска с премиерката Хеле-Торнинг Шмид, преди да замине за Холандия за разговори с премиера Марк Рюте, а след това ще вечеря с френския президент Франсоа Оланд в Париж, а в петък ще се срещне с полската министър-председателка Ева Копач във Варшава и с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин.източник : standartnews.com
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ