Advert
Advert

Пускат спешно цеха на ВМЗ в Иганово

3 млн. лева са преките щети за ВМЗ от взривовете.

Пускат спешно цеха  на ВМЗ в Иганово
Пускат спешно цеха  на ВМЗ в Иганово
Bu içerik 600 kez okundu.

Още утре влизат специализирани екипи на Министерство на отбраната с необходимата тежка техника за разчистване на двата епицентъра на взривовете в Иганово. Това заяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров след проведеното извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество "Отбранителна промишленост". Паралелно с това ще влязат и специално обучени и инструктирани екипи на ВМЗ-Сопот, които ще направят оценка на риска и на инфраструктурата с цел подготовка за възстановяване на производствения процес в Иганово, допълни Петров.


За нас безопасността и здравето на работниците са приоритет и по тази причина взехме решение да сезираме Инспекция по труда, обобщи зам.-министърът на икономиката Антон Петров. Преките загуби от взривовете на площадката в Иганово се оценяват на около 3 млн. лева, сред които са и щетите от разрушените сгради. Това съобщи изпълнителният директор на ВМЗ - Сопот Иван Стоенчев след заседанието на отрасловия съвет. Сроковете по текущите договори са предоговорени и поради това няма да бъдат налагани санкции, а забавянето в доставките ще бъде компенсирано, коментира още Стоенчев. Поради това средства за възнагражденията на служителите от цеха в Иганово има и те ще бъдат изплащани по график, увери Стоенчев.


Министерството на икономиката отреагира много бързо на нашето искане. Това заяви Иванка Иванова, председател на Федерация на синдикатите от военнопромишления комплекс и на синдикалната организация на КНСБ при ВМЗ. Имаме уверението на Министерството на икономиката и на ръководството на ВМЗ, че заплаха за работните места няма и че предприятието няма да бъде приватизирано, което е голямо успокоение, допълни Иванова.


Председателят на СС "Подкрепа" при ВМЗ Димитър Атанасов също благодари за оказаното съдействие и дори официално се извини за поисканата от министър Лукарски оставка.източник : standartnews.com
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ