Advert
Advert

Министър Василева: Над 7 млрд. лева са усвоените средства по проекти на общините

Над 7 милиарда лева са усвоените средства по проекти на общините по седемте оперативни програми за изминалия програмен период.

Министър Василева: Над 7 млрд. лева са усвоените средства по проекти на общините
Министър Василева: Над 7 млрд. лева са усвоените средства по проекти на общините
Bu içerik 753 kez okundu.
Над 7 милиарда лева са усвоените средства по проекти на общините по седемте оперативни програми за изминалия програмен период." Това съобщи в приветствието си към участниците в Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа в Пловдив Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, предаде агенция "Фокус".

Повече от 2700 са били изпълняваните от общините проекти, сочи бърз поглед в информационната система за оперативните програми, добави Василева. По думите ?, това е голяма възможност, но и голяма отговорност.

„Доброто сътрудничество между централната и местна власт е ключът към доброто и успешно управление на страната ни”, смята министър Василева.

Опитът, който е бил натрупан през първия програмен период и доброто партньорство и сътрудничество са доказали, че когато има взаимодействие, трудностите се преодоляват по-лесно, а целите се постигат по-бързо, каза още Ивелина Василева.
„Има уроци, които научихме и трябва да бъдат споделени, има практици които бяха изградени и е необходимо да бъдат мултиплицирани”, добави тя. Според нея, българските общини, като тази част от администрацията, която в най-голяма степен прилага политиките, чрез прилагането на инструментите на оперативните програми, могат да се гордеят с постигнатото, каза още министър Василева.

Тя поздрави участниците в Годишната среща от името на българското правителство и пожела успех.
Над 380 представители на българската местна и централна власт, повече от 160 чуждестранни делегати от 15 държави (Хърватия, Косово, Словения, Македония, Молдова, Сърбия, Украйна, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния, Албания, Черна Гора, Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Австрия) ще вземат участие в Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа.

Събитието ще се проведе днес и утре в Пловдив. Негови организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив./pik.bg

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ