Advert
Advert

Отпускат 5 млн. лв. за борба с градушките

Почти 5 млн. лв. допълнителни средства се очаква да отпусне правителството на Министерството на земеделието и храните във връзка с началото на активния сезон за борба с градушките. 4 460 000 лв.

Отпускат 5 млн. лв. за борба с градушките
Отпускат 5 млн. лв. за борба с градушките
Bu içerik 959 kez okundu.
Почти 5 млн. лв. допълнителни средства се очаква да отпусне правителството на Министерството на земеделието и храните във връзка с началото на активния сезон за борба с градушките. 4 460 000 лв. ще отидат за вече доставените, но неплатени 3200 броя противоградови ракети (ПГР).

За да се спази изискването всяка една ракетна площадка да разполага с поне 25 противоградови ракети, са нужни 5000 броя, пише БГНЕС.

На склад в Изпълнителна агенция "Борба с градушките" преди началото на активния сезон са били налични само 1800 противоградови ракети. Останалите 3200 броя са доставени преди броени дни, но договора все още не е финансово обезпечен.

200 000 лв. струва и профилактиката на техниката. Заради лошите климатични условия през 2014 г. държавата е похарчила 5 560 000 лв. за закупуване на броя противоградови ракети.

У нас има 2000 ракетни площадки за борба с градушките, които са разпределени в девет полигона. Самата стрелба по градоопасните облаци се разрешава или забранява от Център за координиране използването на въздушното пространство. Ракетите най-често се изстрелват срещу градоопасни облаци, когато те се образуват над земеделски земи. Обстрелът с противоградови ракети над населените места е забранен./24chasa.bg
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ