Advert
Advert

Пожарникар лази в 1,50 м сняг, за да занесе инсулин

“Само пет километра разстояние до хижа, където имаше трима души, нуждаещи се от лекарства и храна, в м. Шадийца от основния път Мадан - Златоград ми отнеха 3 часа.

Пожарникар лази  в 1,50 м сняг, за да занесе инсулин
Пожарникар лази  в 1,50 м сняг, за да занесе инсулин
Bu içerik 632 kez okundu.

“Само пет километра разстояние до хижа, където имаше трима души, нуждаещи се от лекарства и храна, в м. Шадийца от основния път Мадан - Златоград ми отнеха 3 часа. Преспите бяха почти колкото мен, а вървях в часовете след полунощ при снеговалеж”, казва пожарникарят Атанас Иванов.

На следващия ден при същите условия пак е трябвало да стигне пеша до болен човек в махала Шеменци, където живеят десетина възрастни хора. “Усилията си струват и човек се чувства много специален, когато видиш благодарните очи на нуждаещия се човек”, добавя Иванов.

Той е началник на група към маданската РСПАБ и участва в почти всички акции на територията на общината по време на снежното бедствие в района през м. март.

“Пътищата бяха непроходими дни наред, нямаше електричество цяла седмица, а сигналите за помощ валяха един след друг. При повечето случаи до махалите през първите 5-6 дни от началото на стихията единственият начин да се стигне до нуждаещите се, бе пеша. Имаше случаи на свършил инсулин и животоспасяващи действия. Налагаше се буквално да пренасяме хора до линейки. Вкъщи се прибирах скапан от умора за няколко часа за преспиване", обяснява Иванов, който бе награден от в. “24 часа” в кампанията “Достойните българи”. В четвъртък Иванов бе награден и от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова с писмена похвала от министерството за усилията му като служител в дните на кризата.

46-годишният пожарникар обяви, че споделя и двете награди с екипа на маданската служба и че на всеки един от тях биха прилягали.

Той и колегите му не допуснали нито един случай на фатален край при десетките акции на територията на общината.

Иванов е постъпил в пожарната преди 25 години и е изминал постепенно всички постове в йерархията до началник на група. Семеен е, има дъщеря в 8-и клас.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ