Advert
Advert

Белодробна тромбемболия причинила смъртта на 29-годишната родилка

Масивна белодробна тромбеамболия е причина за смъртта на 29-годишната родилка в столична клиника. Това сочи заключението на свиканата лекарска консултативна комисия.

Белодробна тромбемболия причинила смъртта на 29-годишната родилка
Белодробна тромбемболия причинила смъртта на 29-годишната родилка
Bu içerik 752 kez okundu.

Масивна белодробна тромбеамболия е причина за смъртта на 29-годишната родилка в столична клиника.

Това сочи заключението на свиканата лекарска консултативна комисия. В момента се очаква независимото официалното становище от аутопсията, която ще бъде проведена от Съдебна медицина, съобщиха от клиниката "Д-р Щерев", предаде БГНЕС.

Младата жена е родила на 14 май с цезарово сечение. Родилният процес е протекъл без усложнения. На 15 май жената внезапно е колабирала. Веднага след смъртта на родилката в болницата е свикана лекарска консултативна комисия, която прави пълен обзор на случая.

"На база на цялостната медицинска документация, резултати от проведени изследвания и клинична картина, становището на комисията е, че се касае за остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия", казаха от болницата. От там посочиха, че според международни медицински проучвания това състояние е основна причина в случаите на внезапна смърт при родилките в развитите страни, разполагащи с добре оборудвани родилни отделения и опитни екипи. Състоянието по правило настъпва за минути с невъзможност да бъде овладяно.

От клиниката съобщиха, че смъртта е настъпила по непредотвратими за съвременната медицина причини. Родилката починала в петък, 15 май, един ден след раждането. Тя се казва Преслава Ризанова-Първанова и бременността протекла нормално при надлежно наблюдение на женската консултация. На 14 май в 6:00 ч. е приета за планирано цезарово сечение по собствено желание. Оперативното раждане е протекло при опитни оператори – акушер-гинеколози с нормална кръвозагуба и без усложнения. Родено е момиченце - Димана в прекрасно състояние и здраве, което в момента се намира под грижите на неонатолозите и акушерките на болницата. След операцията поведението и състоянието на Преслава не будят никакви индикации за усложнения.

Съпругът й е бил на самото раждане, след раждането също са се чули и тя не е имала никакви оплаквания, включително не е имала оплаквания към персонала, каза днес доц. Атанас Щерев.

Внезапно при второ раздвижване за деня от реанимационната акушерка в 8:40 часа, жената колабира. Веднага екип от анестезиолози-реаниматори са започнали спешни реанимационни мероприятия в пълен обем, продължили два часа без успех. Доц. Атанас Щерев предположи, че в случая най-вероятно такъв внезапен инцидент на следващия ден след операцията при пълно здраве се дължи на откъснал се тромб. За съжаление, нищо не е предвещавало тази ситуация. Доц. Щерев съобщи, че лекуващите лекари са давали аспирин протект по време на бременността това да не се случи. Предишният ден е приложен и медикамент.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ