Advert
Advert

Истината лъсна! „Специални“ вложители в КТБ: 84 – ГЕРБ, 44 - ДПС, и 18 – БСП

/Поглед.инфо/ „Портиерският списък“ с посетителите в КТБ е димка. Ние изготвяме друг – с 300 "специални" вложители - политически личности, магистрати и техните роднини, който ще изпратим на Европейската комисия.“

Истината лъсна! „Специални“ вложители в КТБ: 84 – ГЕРБ, 44 - ДПС, и 18 – БСП
Истината лъсна! „Специални“ вложители в КТБ: 84 – ГЕРБ, 44 - ДПС, и 18 – БСП
Bu içerik 1073 kez okundu.

В този списък с 300 имена 44 души са от личните и фирмени сметки на ДПС, 84 са от ГЕРБ и 18 - от БСП. Това заяви Вера Ахундова от Сдружението на дребните вложите в КТБ "Ние гражданите".

„Категорично излезлите списъци за вложители на КТБ отвличат вниманието от специфичното разделение на клиентите в банката и присъствието на списък с клиентите, които са политически личности“, заяви Вера Ахундова от "Ние гражданите" в предаването "На светло" по Нова тв.

„В списъка с политически личности фигурират около 300 човека. Вие, ако отидете да си откриете сметка-депозит в която и да е банка, давате личната си карта. Тъй като служител на банката не би могъл да разпознае по тези данни кой е депутат и свързаните с него роднини, става въпрос за изрично декларирана информация“, разясни Ахундова.

Тя заяви, че сдружението е мобилизирало своите експерти в цялата банкова система. Подготвен е списък, който много скоро ще бъде предоставен на Европейската комисия.

От ДПС 11 депутати от 42-то и 43-то НС имат сметки. Наличието в момента по тях е около 6 млн. Като от шест и седем цифрени сметки в последствие са станали с по около 500 хил. лв., заяви Ахундова. Всичко е извадено абсолютно на време преди обявяването на фалита на банката, добави тя. Около петима са тези, които са се объркали и са оставили в сметките си по 1 млн. лв.

На името на дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова в момента има две сметки.

10 кметове и общински съветници и двама от членовете на ВСС от квотата на ДПС имат сметки също. 8 зам.-министри и 6 министри от ГЕРБ, някои от които са и настоящи, имат сметки в КТБ.

Има 19 сметки, свързани с фирми с действителен собственик - Ирена Кръстева. Те са били седем цифрени, сега в тях има остатъчни суми. Голяма част от сметките, които са били закрити преди фалита, не конфигурират повече в списъците, а само тези сметки, в които има останали някакви пари, каза Ахундова.

„Аз съм абсолютно съгласна с предложението на Борисов, че всичко трябва да бъде разсекретено. Очакваме анализ на архивите до 2013 г., за да видим дейността преди фалита на банката“, заяви Ахундова. Според нея сценарият с фалита на КТБ е от края на 2013 г.

"Около 500 млн. лв. са били изтеглени само при мандата на Орешарски. От тези кредити и лев не е бил погасен. Те са преобразувани в цесии. Възможно е да вземем решение да анулираме абсолютно всички цесии, тъй като се включи процес на вторичен грабеж. Никой от цесионерите не е изпълнил задълженията си и с лев до този момент", заяви Ахундова.

„Засега към мен има индиректни заплахи. Телефонът ми работи в странен режим. Глъхне, разговорът прекъсва при споменаване на определени имена“, заяви Ахундова.

„Международна детективска организация само ще заблуди. Нужен е международен одит от независима организация“, завърши Ахундова.

Източник: Гласове

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ