Advert
seks izle
Advert

Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан по повод предложението на ПФ използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Председателят на ДПС заяви : Затова дори да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език. Аз ще му припомня великите стихове на великия поет Назъм Хикмет : „Той каза ми.

Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!
Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!
Bu içerik 1252 kez okundu.

Хиляди членове и симпатизанти на ДПС се събраха днес в местността Демир Баба Текке край Исперих за да отбележат 26 години от съпротивата срещу т.нар. “възродителен процес” - Майските събития, които тази година протичат под наслова “Заедно срещу омразата”. 

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан по повод предложението на ПФ използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Председателят на ДПС заяви : Затова дори  да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език. Аз ще му припомня великите стихове на  великия поет Назъм Хикмет : „Той каза ми.

- Ей човече, ти със своя глас ще изгориш като керем и в пепел ще се превърнеш.

 Аз отговарям  му:

-Ако аз не изгоря, ако ти не изгориш, ако ние не изгорим,  как ще превърнем тъмнината в светлина.”

 

„Езикът на омразата  вече се споделя от така наречените системни партии. Аз трудно различавам говеренето от трибуната на Патриотичния фронт  и на така наречения Реформаторски блок, сред които виждам и някои бивши кадри на ДПС. За това ние идваме с лозунга „Заедно срещу омразата!”. В тази битка ние не искаме да сме сами, искаме да бъдем  заедно с другите партии от демократичния спектър. За съжаление обаче  на мен ми е много трудно да включа Реформатоския блок,  изглеждат ми  лика прилика с патриотите,така наречения Патриотичен фронт,  дори  мисля че в някои отношения ги надминават. 

Аз не знам  дълбоко се  съмнявам дали те имат капацитет да реформират страната,  но едно е сигурно вече са на път да деформират  не само дясното, но и демокрацията.  По-правилно е е да ги наричаме деформатори на демократичните ценности  на страната и не заслужават друга оценка, защото се прегърнаха с ултра-националистите и фашистите в България.”, заяви Местан от трибуната на митинга. 

 

Председатеят на ДПС припомни, че преди 23 години почетният председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган и съратниците му са поставили на това място началото на традицията да се отбелязват Майските събития. “Тук отдаваме почит на един велик светец - Демир Баба, който ни е завещал най-ценният капитал - любовта и толерантността и да отбележим годишнината от майските събития на 89-та година. Защото пролетта на 1989-та година е пролетта на българската демокрация. 

Събитието бе уважено от :

Зам.- председателите на  ПГ на ДПС д-р Тунчер Кърджалиев, Станислав Анастасов,  Ферихан Ахмедова зам.-предсдателите на ЦОБ на ДПС Рушен Риза, Алиосман Имамов заместник-председател на НС; Организационен секретатр на ЦОБ  Мустафа Карадаъй;  членове на ЦОБ Исмет Исмаил и Емел Етем ; народните представители  Ахмед Ахмедов,  д-р Хасан Адемов,  Камен Костадинов,  Рамадан Аталай, Митхат Метин, Ахмед Ахмедов; народните представители от ДПС  Айхан Етам , Бюнямин Хасан проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, Невин Хасан, евродепутатиte Илхан Кючюк - председател на Младежко ДПС и Неджми Али;  кметове на общини, председатели на общински и облaстни съвети.Председателят на сдружение "Толерантност"  Бюрхан Абазов,   членовете на ЦОС на Младежко ДПС Икмал Джомова, Радослав Ревански, Мустафа Ахмедов.

Събитиети уважиха посланикът на Република Турция Сюлейман Гьокче и генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол.

Dps.Bg

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ