Advert
Advert

Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан по повод предложението на ПФ използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Председателят на ДПС заяви : Затова дори да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език. Аз ще му припомня великите стихове на великия поет Назъм Хикмет : „Той каза ми.

Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!
Председателят на ДПС Лютви Местан от Демир Баба Текке: Ще победим злото със своята любов!
Bu içerik 1140 kez okundu.

Хиляди членове и симпатизанти на ДПС се събраха днес в местността Демир Баба Текке край Исперих за да отбележат 26 години от съпротивата срещу т.нар. “възродителен процес” - Майските събития, които тази година протичат под наслова “Заедно срещу омразата”. 

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан по повод предложението на ПФ използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Председателят на ДПС заяви : Затова дори  да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език. Аз ще му припомня великите стихове на  великия поет Назъм Хикмет : „Той каза ми.

- Ей човече, ти със своя глас ще изгориш като керем и в пепел ще се превърнеш.

 Аз отговарям  му:

-Ако аз не изгоря, ако ти не изгориш, ако ние не изгорим,  как ще превърнем тъмнината в светлина.”

 

„Езикът на омразата  вече се споделя от така наречените системни партии. Аз трудно различавам говеренето от трибуната на Патриотичния фронт  и на така наречения Реформаторски блок, сред които виждам и някои бивши кадри на ДПС. За това ние идваме с лозунга „Заедно срещу омразата!”. В тази битка ние не искаме да сме сами, искаме да бъдем  заедно с другите партии от демократичния спектър. За съжаление обаче  на мен ми е много трудно да включа Реформатоския блок,  изглеждат ми  лика прилика с патриотите,така наречения Патриотичен фронт,  дори  мисля че в някои отношения ги надминават. 

Аз не знам  дълбоко се  съмнявам дали те имат капацитет да реформират страната,  но едно е сигурно вече са на път да деформират  не само дясното, но и демокрацията.  По-правилно е е да ги наричаме деформатори на демократичните ценности  на страната и не заслужават друга оценка, защото се прегърнаха с ултра-националистите и фашистите в България.”, заяви Местан от трибуната на митинга. 

 

Председатеят на ДПС припомни, че преди 23 години почетният председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган и съратниците му са поставили на това място началото на традицията да се отбелязват Майските събития. “Тук отдаваме почит на един велик светец - Демир Баба, който ни е завещал най-ценният капитал - любовта и толерантността и да отбележим годишнината от майските събития на 89-та година. Защото пролетта на 1989-та година е пролетта на българската демокрация. 

Събитието бе уважено от :

Зам.- председателите на  ПГ на ДПС д-р Тунчер Кърджалиев, Станислав Анастасов,  Ферихан Ахмедова зам.-предсдателите на ЦОБ на ДПС Рушен Риза, Алиосман Имамов заместник-председател на НС; Организационен секретатр на ЦОБ  Мустафа Карадаъй;  членове на ЦОБ Исмет Исмаил и Емел Етем ; народните представители  Ахмед Ахмедов,  д-р Хасан Адемов,  Камен Костадинов,  Рамадан Аталай, Митхат Метин, Ахмед Ахмедов; народните представители от ДПС  Айхан Етам , Бюнямин Хасан проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, Невин Хасан, евродепутатиte Илхан Кючюк - председател на Младежко ДПС и Неджми Али;  кметове на общини, председатели на общински и облaстни съвети.Председателят на сдружение "Толерантност"  Бюрхан Абазов,   членовете на ЦОС на Младежко ДПС Икмал Джомова, Радослав Ревански, Мустафа Ахмедов.

Събитиети уважиха посланикът на Република Турция Сюлейман Гьокче и генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол.

Dps.Bg

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ