Advert
Advert

Местан: Ще победим злото със своята любов (обновена)

Хиляди членове и симпатизанти на ДПС се събраха днес в местността Демир Баба Текке край Исперих, за да отбележат 26 години от съпротивата срещу т.нар.

Местан: Ще победим злото със своята любов (обновена)
Местан: Ще победим злото със своята любов (обновена)
Bu içerik 806 kez okundu.

Хиляди членове и симпатизанти на ДПС се събраха днес в местността Демир Баба Текке край Исперих, за да отбележат 26 години от съпротивата срещу т.нар. “възродителен процес” - Майските събития, които тази година протичат под наслова “Заедно срещу омразата”. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. “Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан, по повод предложението на Патриотичния фронт използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Председателят на ДПС заяви: „Затова дори да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език. Аз ще му припомня великите стихове на великия поет Назъм Хикмет”:

„Той каза ми:

- Ей човече, ти със своя глас ще изгориш като керем и в пепел ще се превърнеш.

Аз отговарям му:

- Ако аз не изгоря, ако ти не изгориш, ако ние не изгорим, как ще превърнем тъмнината в светлина.”

„Езикът на омразата вече се споделя от така наречените системни партии. Аз трудно различавам говеренето от трибуната на Патриотичния фронт и на така наречения Реформаторски блок, сред които виждам и някои бивши кадри на ДПС. За това ние идваме с лозунга „Заедно срещу омразата!”. В тази битка ние не искаме да сме сами, искаме да бъдем заедно с другите партии от демократичния спектър. За съжаление обаче, на мен ми е много трудно да включа Реформатоския блок, изглеждат ми лика прилика с патриотите,така наречения Патриотичен фронт, дори мисля че в някои отношения ги надминават. Аз не знам дълбоко се съмнявам дали те имат капацитет да реформират страната, но едно е сигурно вече са на път да деформират не само дясното, но и демокрацията. По-правилно е е да ги наричаме деформатори на демократичните ценности на страната и не заслужават друга оценка, защото се прегърнаха с ултра-националистите и фашистите в България.”, заяви Местан от трибуната на митинга.

Председатеят на ДПС припомни, че преди 23 години почетният председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган и съратниците му са поставили на това място началото на традицията да се отбелязват Майските събития. “Тук отдаваме почит на един велик светец - Демир Баба, който ни е завещал най-ценният капитал - любовта и толерантността и да отбележим годишнината от майските събития на 89-та година. Защото пролетта на 1989-та година е пролетта на българската демокрация. На събитието присъстваха зам.- председателите на ПГ д-р Тунчер Кърджалиев, Станислав Анастасов,Ферихан Ахмедова зам.-предсдателите на ЦОБ на ДПС Рушен Риза, Алиосма Имамов заместник-председател на НС; Организационен секретатр на ЦОБ Мустафа Карадаъй; членове на ЦОБ Исмет Исмаил и Емел Етем ; народните представители Ахмед Ахмедов, д-р Хаса н Адемов, Камен Костадинов, Рамадан Аталай , Митхат Метин, Ахмед Ахмедов; народните представители от ДПС Айхан Етам , Бюнямин Хасан проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, Невин Хасан, евродепутати Илхан Кючюк - председател на Младежко ДПС и Неджми Али; кметове на общини, председатели на общински и облaстни съвети.Председателят на сдружение "Толерантност" Бюрхан Абазов, членовете на ЦОС на Младежко ДПС Икмал Джомова, Радослав Ревански, Мустафа Ахмедов. Събитието уважиха посланикът на Република Турция Сюлейман Гьокче и генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ