Advert
Advert

Русия е Европа, Европа е и Русия

/Поглед.инфо/ Срамувам се от президента и десните, които опитват да разделят нацията ни и да пренапишат историята на 9 май, заяви зам.-председателят на БСП в Стара Загора

Русия е Европа, Европа е и Русия
Русия е Европа, Европа е и Русия
Bu içerik 724 kez okundu.

Всеки, който се опитвал да пренапише историята е сбъркал, заяви заместник-председателя на НС на БСП Драгомир Стойнев на митинг по повод Деня на победата над фашизма в Стара Загора. Според Стойнев преди да се говори за обединена Европа, трябва да се каже, че тя би била невъзможна без волята и силата на съветската армия и нейните съюзници.

„Без 9 май 1945 г. нямаше да има 9 май 1950 г., когато за първи път се говори за обединение на Европа”, каза Стойнев в словото си пред стотици старозагорци, събрали се край Братската могила в града.

Стойнев заяви, че се срамува от българския президент, който не пожела да почете паметта на милионите жертви на войната, както и от десните в парламента, които отказаха да уважат паметта на българските антифашисти.

„Ще кажа нещо, което много български политици не смеят – Русия е част от обединена Европа. Европа е и Русия. И никой няма право отново да разделя българския народ и да забравя паметта на руските войни и българските антифашисти, които дадоха живота си за следващите поколения”, каза още Стойнев в словото си.

Стотици старозагорци се включиха в митинг-концерта до Братската могилав града, за да отбележат Деня на победата. На събитието присъства първият секретар по външнополитическите въпроси в Посолството на РФ у нас Максим Знаменский. Той подчерта, че радикалните прояви и фашистката символика в Европа будят тревога и уроците на историята не трябва да се забравят. „Днес трябва да кажем стоп на възраждащия се неофашизъм, който надига глава и в нашата родина”, призова и депутатът от Коалиция БСП Лява България Георги Гьоков, поздравявайки своите съграждани с празника. „В Русия на 9-ти май няма семейство, няма дом, в който да няма скръб и тъга. Това е празник със сълзи и днешния парад на победата показа, че руският народ е стожер на мира в Европа”, каза областният председател на социалистите Васил Самарски.

С множество цветя бе отрупан Паметникът на съветската армия в чест на 70-годишнината от победата над фашизма. В тържеството се включиха Българският антифашистки съюз, ръководители и членове на „Руски клуб и приятели“, регионалната организация на евреите „Шалом“ и други родолюбиви и леви организации. За пръв път тази година членовете на „Руски клуб и приятели“ проведоха и в Стара Загора популярната в Русия акция „Бессмертный полк“, като носеха снимки на загинали във Втората световна война техни близки. В чест на победата в минутата мълчание знамената бяха сведени на фона на 70 оръдейни салюта. След което в небето над Стара Загора полетяха 70 сини балона. Тържеството завърши с концерт на известната и обичана група „Грамофон”.

 

 

Източник: Поглед.инфо

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ