Космически кораб пада към Земята

Той може да слезе от орбита на 3-4 май, е заявил пред ТАСС източник от Центъра за управление на полетите в Подмосковието

Космически кораб пада към Земята
Космически кораб пада към Земята
Bu içerik 1617 kez okundu.

Загубен е контролът над товарния кораб "Прогрес", който започна да пада към Земята, предаде АФП.


"Той започна да пада", потвърди отговорно лице от руския космически комплекс, пожелал анонимност. И добави, че са започнали напълно неконтролируеми реакции.


ТАСС информира, че специалисти на Центъра за управление на полетите в Подмосковието /ЦУП/ след пауза ще извършат още най-малко три опита да поемат управлението на товарния кораб "Прогрес М-27М", който, според тях продължава неконтролируемо да се върти около оста си.


Tоварният космически кораб "Прогрес М-27М" излетя във вторник от космодрума Байконур. Веднага след отделянето на кораба от ракетата-носител "Союз-2.1а" започнаха да постъпват съобщения за неотворени антени на системата "Курс". След това бе установено, че космическият кораб се намира на неразчетна орбита. По-късно бе установено, че той се върти неконтролируемо около оста си. Ако с космическия кораб "Прогрес" не бъде установена връзка, той може да слезе от орбита на 3-4 май, съобщи за ТАСС източник от ракетно-космическия отрасъл.


"Специалистите на ЦУП остават на местата си и ще направят, според възможностите си нещо. Най-малко още три сеанса трябва да има", е казал за руската агенция ТАСС източник от ракетно-космическия отрасъл.


Според него, ако с космическия кораб "Прогрес" не бъде установена връзка, той може да слезе от орбита на 3-4 май. "На сегашната си орбита космическият кораб може да се намира до 3-4 май, но не повече. След това той ще навлезе в атмосферата", е казал източникът.


Междувременно стана ясно, че копието на Знамето на победата вече се намира на борда на Международната космическа станция /МКС/. То е било доставено там от екипажа в края на март, съобщиха за ТАСС от Роскосмос. "Знамето на победата се намира на Международната космическа станция. То бе доставено там на 27 март от пилотирания космически кораб "Союз ТМА-16М" с екипаж в състав командир, космонавта на Роскосмос Генадий Падалка, бордови инженери Михаила Корниенко /Роскосмос/ и Скот Кели /НАСА/", са казали от Федералната космическа агенция.


Преди ден бе съобщено, че Знамето на победата ще бъде доставено на МКС с "Прогрес М-27М".


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ