Advert
Advert

Оставки в МВР заради акцията в ТВ7

Румяна Бъчварова прие оставките на зам.-директора на СДВР и началника на Шесто РУ.

Оставки в МВР заради акцията в ТВ7
Оставки в МВР заради акцията в ТВ7
Bu içerik 886 kez okundu.

Румяна Бъчварова прие оставките на зам.-директора на СДВР и началника на Шесто РУ


Поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки. Новината съобщиха от пресцентъра на МВР.


По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място в офисите на ТВ7 със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело. Тя се срещна с журналисти от медията и се запозна с хронологията на полицейската работа. При превишаване на права или прекомерност, ще има и последици - увери на място министър Бъчварова.


Веднага бе стартирана детайлна проверка на полицейските действия. "Смятам, че има превишени мерки, които са създали напрежение", коментира тя и изказа съжаление за това, което са преживели журналистите.


Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли. "Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона. Нашето желание е да защитим интересите на държавата, но, от друга страна, и правата на журналистите и гражданите", посочи министър Бъчварова.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ