Advert
Advert

Класически манипулативен анализ на „ Алфа Рисърч“

/Поглед.инфо/ Класически манипулативен анализ на предложените от „ Алфа Рисърч“ цифри. Ако се опитаме да четем между редовете на анализа, няма как да не направи впечатление следното вопиющо разминаване!

Класически манипулативен анализ на „ Алфа Рисърч“
Класически манипулативен анализ на „ Алфа Рисърч“
Bu içerik 667 kez okundu.

Първо, в раздел „ Ако бъде организиран референдум за външнополитическа ориентация на България“ са дадени следните цифри: „Към Русия и принадлежащите към нея републики“-32,9% ;“Без отговор“- 4,3% ; „Към ЕС и НАТО“-62,8%.

Второ, в предлаганите данни за рейтинга на министрите от кабинета „Борисов“ ярко отсъстват външният министър Даниел Митов и министърът на отбраната Николай Ненчев. Не е необходимо да си страшно интелигентен, за да разбереш, че се прави нескопосан опит за манипулиране на българското обществено мнение. Очевидно е, че Митов и Ненчев са с унизително нисък рейтинг! За това не се дават никакви данни. Или ако все пак се „спретне“ нещо „по-прилично“, то никой няма да повярва. Явно рискът е бил огромен и за това няма никакви данни за Митов и Ненчев.

Сега основният въпрос! Как е възможно Митов и Ненчев, чиито рейтинг е неразривно свързан с ЕС и НАТО, да е подигравателно нисък, а „Към ЕС и НАТО“ да имаме 62,8%? Очевидно някои считат обикновенните българи за малоумници!

Следващ момент в предложения анализ. В раздел „Как оценявате българската външна политика, с оглед конфликта с Русия“, предложените резултати са следните:

  • „ България води умерена и балансирана политика като член на ЕС и НАТО“- 76,4% ;
  • „България има прекалено агресивна политика, тя е след „ястребите“ в ЕС и НАТО“-12,9% ;
  • „България е прекалено предана на Русия, не се държи като лоялен съюзник на ЕС и НАТО“- 10,7%.

Като вземем предвид отново горните факти и разсъждения за Митов и Ненчев, се сблъскваме със същото противоречие.

През последните месеци всички в България са свидетели на агресивния русофобски език, с който Митов и Ненчев коментират във външнополитически план Русия. От няколко месеца в Брюксел група страни, членки на ЕС, са получили прякор „ХИЕНИТЕ“, в резултат на невероятно агресивната им антируска политика. Въпросните страни са Полша, Литва, Латвия, Естония, Румъния и БЪЛГАРИЯ.

Излиза, че само българите не могат да си дадат реална оценка! А това определено не е така! Партньорските страни в ЕС ни считат за „ХИЕНИ“, а ние се „самооценяваме“ като „гълъби“.

Отново поредният хилав опит за манипулиране на българското обществено мнение.

Наистина някои са убедени, че българите са малоумници и могат да им пробутват всякакви елементарни фокуси.

http://www.capital.bg/…/2493004_alfa_risurch_vse_poveche_b…/

Източник: Поглед.инфо

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ