Advert
seks izle
Advert

България "спечелила" близо 15 млрд. лв. от членството си в ЕС

14,7 млрд. лв. е финансовото изражение от ползата на членството на страната ни в Европейския съюз.

България
България
Bu içerik 440 kez okundu.

14,7 млрд. лв. е финансовото изражение от ползата на членството на България в Европейския съюз. Данните за баланса по сметката между изплатените от България вноски в бюджета на ЕС и получените от страната ни средства в периода 2007-2014 г. са предоставени с писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов до депутат от ГЕРБ, съобщава БГНЕС.


България е внесла в бюджета на общността 6,2 млрд. лв. за 8-те години на своето членство в ЕС. От друга страна е взела 20,9 млрд. лв. Получените средства са предоставени по предприсъединителните инструменти – ФАР, ИСПА, САПАРД, по европейски кохезионни и структурни фондове, по програмата за подпомагане изпълнението на Шенгенското споразумение, по земеделския фонд за развитие на селските райони и рибарство, по преките плащания на земеделски производители и по Международния фонд "Козлодуй" за компенсиране на България за изключването на четирите блока атомната централа.


От информацията на Министерството на финансите не е ясно дали са приспаднати сумите, които България е получила, но по-късно е възстановила на ЕС под формата на "финансови корекции" по еврофондовете.


"Балансът, представен като сравнение на входящи и изходящи парични потоци, изразява единствено прякото финансово отражение. Безспорен обаче е фактът, че ползите от членството в Европейския съюз не се ограничават само до подобно счетоводно отразяване и баланс, а включват и допълнителни положителни ефекти, каквито са икономическата интеграция, ползите, свързани с Общия вътрешен пазар (включително свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали), политическата стабилност и сигурността", обясни финансовият министър Владислав Горанов.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ