Advert
Advert

Депутати спазват канони, премиерът на строг пост

Великденските пости са голямо предизвикателство за властта. Особено за премиера Бойко Борисов, който пости всяка година преди Великден и Коледа.

Депутати спазват канони, премиерът на строг пост
Депутати спазват канони, премиерът на строг пост
Bu içerik 943 kez okundu.

Нощ не виждам, светло е, като съм гладен, признава Борисов


Дамите в парламента показват завидни фигури след въздържанието


Великденските пости са голямо предизвикателство за властта. Особено за премиера Бойко Борисов, който пости всяка година преди Великден и Коледа. Той е вярващ християнин и обича винаги да казва, че вървим "нагоре и напред само с помощта на Началника".


"Аз имам един порок - много обичам да ям. И сега постя. Ужас е това. И казват, че като не ядеш месо, много по-силен се чувстваш, по-леко ти е. Точно обратното. Нощ не виждам, светло е, като съм гладен", образно в типичния си шеговит стил обясни преди време премиерът.


Борисов е толкова вярващ, че дори отказва да реже лента в църква с обяснението, че "в църквата човек трябва да е само смирен". В малкото си свободно време премиерът обича да посещава различни църкви и манастири. ГЕРБ пък редовно прави дарения за храмове в страната. "Вярата и желанието да се подкрепяме и помагаме ще ни помогне да вървим напред. С помощта на Бог", обича да казва премиерът в неформална обстановка.


Сред депутатите социалисти от години се знае, че съпартийката им Мая Манолова спазва стриктно православните пости. Червената фурия не пропуска всеки ден да отдели минути за усамотение и да се черкува. През делничните дни когато има заседание на парламента, Манолова може да бъде забелязана в катедралата "Св. Ал. Невски". Социалистката изкарва целите пости на плодове, салати и постни гозби, спира дори любимото си нес кафе с мляко.


Шефката на комисията по култура Поли Карастоянова е една от най-елегантните дами в парламента. Но казва, че не пости за фигура, а за да се избави от стреса и да се зареди с нови сили. Великден е един от най-хубавите празници в годината за Карастоянова.


Съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка също спазва каноните. И от години пости преди големите християнски празници. Точно преди Великден не е успяла да направи целите пости, тъй като пътувала непрекъснато. "Не е оправдание, дори се упреквам, защото с постите човек се чувства прекрасно, пречиства организма си и изпитва волята", сподели д-р Ковачка. Винаги по празници тя и семейството й се черкуват в девическия манастир в Самоков. Тази година няма да прави изключение, каза в петък д-р Ковачка.


Шефката на комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова пости редовно, признават колегите й от ГЕРБ. Малцина знаят, че фината дама носи непрекъснато със себе си кръст от Божи гроб, донесен от светите места от съпруга й. Дариткова не се разделя и с нежно колие с лика на Божията майка.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ