Advert
seks izle
Advert

Бойко: Потънаха пари за 3 магистрали

На нас винаги се пада, преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3,6 млрд. до снощи". Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна.

Бойко: Потънаха пари за 3 магистрали
Бойко: Потънаха пари за 3 магистрали
Bu içerik 957 kez okundu.

България е сред първите 10 страни в ЕС, които най-добре усвояват средствата от еврофондовете


"На нас винаги се пада, преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3,6 млрд. до снощи". Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна.


По думите му над 100 000 вложители са си взели парите от КТБ, благодарение на това, че има правителство и сме го направили.


"Това са три магистрали "Хемус" от София до Варна, посочи Борисов. По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от експеримента "Орешарски".


"Затова си тръгнаха. И в БСП, и в ДПС има и умни хора и разбраха, че така вече провалят държавата, че после вече ще е непоправимо", допълни Борисов.


Според него възстановяването на спрените еврофондове след сформирането на новия кабинет е в резултат на това, че Европа си отдъхна от предишното правителство и "даде цялата политическа подкрепа на нас". "Всички еврофондове работят сега и до края на тази година ще разплатим 6 млрд. лв.", заяви премиерът и избори редица проекти, които се реализират с финансиране от ЕС. "За 23 години са направени 9 км. метро, за последните 7 години- 39 км. За магистралите средно 65 км. на година", посочи Борисов. Той допълни, че в началото на следващата година ще бъдат заложени и средства за ремонт на Аспаруховия мост в град Варна.


България е сред първите 10 страни в ЕС, които са най-добри по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете.


Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който посочи, че страната ни има 1,5% грешки, при допустим показател от 2%. "Това показва много добър административен капацитет на екипите на министрите, на кметствата", заяви премиерът във Варна.


"Гарантирам, че за две години рязко ще се усети разликата в града", посочи Борисов като избори изпълняващите се в момента проекти за рехабилитация на пътната инфраструктура, както и открития вчера онкологичен и лъчетерапевтичен център. По думите на министър-председателя 60 % от онкоболните пациенти годишно ще могат да се лекуват в центъра.


"Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата", заяви още премиерът и посочи, че само за три месеца са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи. "Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден", коментира Борисов.


"В кабинета министрите работят много добре. Малко ме беше страх дали няма да се делят на "наши" и "чужди", но проявяват много голям професионализъм, помагат си, работят заедно и истински ме радват", коментира още Борисов, който бе гост на събрание на МГЕРБ, като председател на ПП ГЕРБ.


"Всеки град, в който ГЕРБ има втори мандат, става сред най-добрите за живеене. В София над 45 детски градини бяха приватизирани и изчезнаха. Цели квартали останаха без детски градини. Откакто аз станах кмет и после Фандъкова имаме над 100 нови детски градини", посочи още Борисов. По думите му през август ще бъде пуснат и завода за битови отпадъци в София. "Като станах кмет, столицата имаше само 20% канализация. Сега - над 80%. Това е управлението на ГЕРБ", допълни Борисов.


Кметовете II мандат на ГЕРБ работят най-силно


Градовете , в които кметовете на ГЕРБ са втори мандат, са най-добри за живеене, каза премиерът. Портних и екипът му бавно стартираха, но то си е и опит. Практиката показва, че кметовете започват да работят силно през втория си мандат.Така лидерът на ГЕРБ отговори на въпроса дали сегашния градоначалник на Варна ще бъде техният кандидат за местния вот наесен.


Той отново увери, че до 2017 г Варна ще стопи разликата с останалите големи градове Пловдив, София и Бургас.Над 300 млн.лева са инвестициите в морската столица.Някъде през 1985 г е приключило всичко за града, сега всичко е разкопано-булеварди, централна част, но от 30-40 години нищо не е пипано, каза Борисов.За Варна и Северното Черноморие магистрала „Хемус" е като река Нил за ония район.Тази година почваме двата лота –Ябланица-Ловеч и Шумен-Белокопитово, а догодина Ловеч-В.търново, увери той.Премиерът припомни за последната придобивка –открития от него и здравния министър Петър москов нов онкоцентър в УМБАЛ"Св.Марина".35 000 българи на година се разболяват от рак.60 на сто от тях вече могат да се лекуват във Варна.


Министър Лиляна Павлова: 1-2 несъгласни собственици няма да стопират санирането


Не е правилно процесът да се стопира при 98% съгласие на собствениците, а само заради 1-2 апартамента, или заради един вход да падне санирането на цялата сграда .Това каза Варна регионалният министър Лиляна Павлова, която е в разговори с Националното сдружение на общините. Тя увери, че в края на април , ще предложи решение в МС , за да се улесни санирането.317 сгради в страната вече са с подписани договори, а в Българската банка за развитие заявленията са повече от 500.


70 млн. лв. са заложени в държавния бюджет за свлачищата тази година. Още 40 млн. ще се търсят от Европа по програма „Околна среда". „В страната има 1850 свлачища. В последно време се появиха нови, старите се активизираха. Нужни са огромни средства. Във Варна също има проблеми, най-критичните зони са Кабакум и пътят за Албена и Балчик. Кардиналното решение на въпроса е изключително затягане на разрешенията за строеж в свлачищни райони. Много внимателно ще се проучват теренит и преди старта на евентуално строителство ще се изисква масирано укрепване", коментира министър Павлова.


 


Заглавието е на редакцията.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ