Advert
seks izle
Advert

Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!

С плакати

Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!
Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!
Bu içerik 1015 kez okundu.
С плакати "Аз съм Нягол", варненци излязоха на протест заради убийството на психичноболния Нягол Петров, който беше пребит преди дни от трима охранители на мол в града. Мотивите за убийството засега остават неизвестни.

В протеста се включиха много хора на различни възрасти с различен социален статус, всички обединени от това, че всеки можеше да е на мястото на убития по наистина мъчително жесток начин Нягол Петров на 53 години, защото, по думите им, "тези 20-годишни момчета буквално са оперирани от съчувствие".


Според запознати, на камерите има заснето как повече от час те са пребивали беззащитния човек, който е бил известен в квартала със своята кротост, въпреки психическото си заболяване, бил е добър човек и всички са го обичали, съобщи БНР. Хората, които дойдоха, дойдоха маскирани със старите си дрехи, с изцапани лица и носеха плакати: "Не дрехите правят човека! Бъди човек с дрехи, а не дрехи в човек!" Един от протестиращите дори дойде с двете си кучета и каза, че дори и животните са по-милостиви от някои хора.

Протестиращите поставиха плакат пред сградата на мола, на който всеки, който искаше, написа: "Аз съм Нягол", а след това влязоха в сградата на мола, като призоваваха ръководството на мола да излезе и освен това викаха:"Убийци. Не влизайте в този мол, защото убиват". Радикални промени в организацията на сигурността прави търговският център седмица след трагедията с Нягол Петров. Беше прекратен договорът на фирмата "Джи Ем Секюрити", чиито служители извършиха фаталната саморазправа. Нова охранителна фирма е наета временно до провеждането на конкурс, съобщават от търговския център. Това е "Викинг Инс", чийто екип има опит в охраняването на големи обекти с висока степен на сложност.

Съвместно с ръководството на новата охранителна фирма мениджмънтът на мола изготви експертна оценка на системата за видеонаблюдение на територията на търговския център. Беше направена техническа проверка на цялата апаратура за видеонаблюдение и сигнализация.

"Сигналите на граждани ни помогнаха много в дефинирането на проблемните зони", каза директорът на мола Иво Генов. Базирайки се на тях и на експертната оценка, ние разработихме нова схема за разпределение на охранителните видеокамери на територията на комплекса. Към досегашните 120 камери добавяме още 70 нови.

С тях ще покрием напълно паркинг зоните и евакуационните коридори", добави Генов. Увеличават се охраняемите зони в комплекса. Засилва се контролът върху дейността на охранителите от страна на управленското дружество на Grand Mall. Ежедневни проверки на състоянието на служителите и строга отчетност ще гарантират по-добрата грижа за сигурността на наемателите и посетителите в търговския център.

"Този трагичен случай обърна вниманието на обществото върху принципите на подбор и работа на охранителните фирми у нас, върху ценностната система на младежите, които се занимават със силови дейности, върху отношението към различните. Ние от мениджмънта на мола дълбоко съжаляваме за случилото се и с мисълта да предотвратим други нещастия също се включваме в този обществен дебат. Призоваваме и наемателите, и посетителите на мола да бъдат активни и да ни информират незабавно при забелязана нередност, за да можем да предотвратяваме инцидентите още в зародиш. Търсете ни, ние сме на ваше разположение и ще отговорим на всеки ваш сигнал", каза още директорът на мола.
Припомняме, че 53-годишният Нягол Петров бе пребит на 14 март от охранители във варненски мол.

Човекът е изкарал два часа в адска агония, преди да се довлече до лъскавия под в "Грандмол Варна" и да издъхне пред луксозен магазин за козметика. За зла ирония молът бил любимото място на страдащия от безобидна шизофрения мъж, който обичал да пие всеки ден кафето си там.

В първоначалното съобщение в събота от ръководството на мола се казваше, че в него е починал мъж, и дори се предполагаше, че имал съдов проблем. Продавачките в околните магазини, край които е издъхнал Нягол, обаче са го видели да се олюлява и да се влачи гол до кръста. Главата му била цялата в кръв и човекът явно е търсел помощ. Когато обаче пристигнал спешният екип, той само регистрирал настъпилата смърт.

Набързо плъзва информацията, че това е клошар, който е починал по естествен начин.

Все още не е ясно защо тримата охранители от фимата "Джи Ем секюрити", с която молът има договор, са набелязали жертвата си. Записите от камерите в подземния паркинг показват, че Нягол бил налаган здраво по главата, докато се превърне в "пиян морков".

Дали скромният му вид не се е вписвал в луксозната обстановка и това е дразнело гардовете, не се знае. Дали пък причината не е някоя дребна кражба, или пък беззащитният човек е бил просто обект на тренировка, следствието тепърва ще установява. /pik.bg

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ