Advert
Advert

Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!

С плакати

Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!
Варна на протест заради убийството в мола: Не дрехите правят човека!
Bu içerik 912 kez okundu.
С плакати "Аз съм Нягол", варненци излязоха на протест заради убийството на психичноболния Нягол Петров, който беше пребит преди дни от трима охранители на мол в града. Мотивите за убийството засега остават неизвестни.

В протеста се включиха много хора на различни възрасти с различен социален статус, всички обединени от това, че всеки можеше да е на мястото на убития по наистина мъчително жесток начин Нягол Петров на 53 години, защото, по думите им, "тези 20-годишни момчета буквално са оперирани от съчувствие".


Според запознати, на камерите има заснето как повече от час те са пребивали беззащитния човек, който е бил известен в квартала със своята кротост, въпреки психическото си заболяване, бил е добър човек и всички са го обичали, съобщи БНР. Хората, които дойдоха, дойдоха маскирани със старите си дрехи, с изцапани лица и носеха плакати: "Не дрехите правят човека! Бъди човек с дрехи, а не дрехи в човек!" Един от протестиращите дори дойде с двете си кучета и каза, че дори и животните са по-милостиви от някои хора.

Протестиращите поставиха плакат пред сградата на мола, на който всеки, който искаше, написа: "Аз съм Нягол", а след това влязоха в сградата на мола, като призоваваха ръководството на мола да излезе и освен това викаха:"Убийци. Не влизайте в този мол, защото убиват". Радикални промени в организацията на сигурността прави търговският център седмица след трагедията с Нягол Петров. Беше прекратен договорът на фирмата "Джи Ем Секюрити", чиито служители извършиха фаталната саморазправа. Нова охранителна фирма е наета временно до провеждането на конкурс, съобщават от търговския център. Това е "Викинг Инс", чийто екип има опит в охраняването на големи обекти с висока степен на сложност.

Съвместно с ръководството на новата охранителна фирма мениджмънтът на мола изготви експертна оценка на системата за видеонаблюдение на територията на търговския център. Беше направена техническа проверка на цялата апаратура за видеонаблюдение и сигнализация.

"Сигналите на граждани ни помогнаха много в дефинирането на проблемните зони", каза директорът на мола Иво Генов. Базирайки се на тях и на експертната оценка, ние разработихме нова схема за разпределение на охранителните видеокамери на територията на комплекса. Към досегашните 120 камери добавяме още 70 нови.

С тях ще покрием напълно паркинг зоните и евакуационните коридори", добави Генов. Увеличават се охраняемите зони в комплекса. Засилва се контролът върху дейността на охранителите от страна на управленското дружество на Grand Mall. Ежедневни проверки на състоянието на служителите и строга отчетност ще гарантират по-добрата грижа за сигурността на наемателите и посетителите в търговския център.

"Този трагичен случай обърна вниманието на обществото върху принципите на подбор и работа на охранителните фирми у нас, върху ценностната система на младежите, които се занимават със силови дейности, върху отношението към различните. Ние от мениджмънта на мола дълбоко съжаляваме за случилото се и с мисълта да предотвратим други нещастия също се включваме в този обществен дебат. Призоваваме и наемателите, и посетителите на мола да бъдат активни и да ни информират незабавно при забелязана нередност, за да можем да предотвратяваме инцидентите още в зародиш. Търсете ни, ние сме на ваше разположение и ще отговорим на всеки ваш сигнал", каза още директорът на мола.
Припомняме, че 53-годишният Нягол Петров бе пребит на 14 март от охранители във варненски мол.

Човекът е изкарал два часа в адска агония, преди да се довлече до лъскавия под в "Грандмол Варна" и да издъхне пред луксозен магазин за козметика. За зла ирония молът бил любимото място на страдащия от безобидна шизофрения мъж, който обичал да пие всеки ден кафето си там.

В първоначалното съобщение в събота от ръководството на мола се казваше, че в него е починал мъж, и дори се предполагаше, че имал съдов проблем. Продавачките в околните магазини, край които е издъхнал Нягол, обаче са го видели да се олюлява и да се влачи гол до кръста. Главата му била цялата в кръв и човекът явно е търсел помощ. Когато обаче пристигнал спешният екип, той само регистрирал настъпилата смърт.

Набързо плъзва информацията, че това е клошар, който е починал по естествен начин.

Все още не е ясно защо тримата охранители от фимата "Джи Ем секюрити", с която молът има договор, са набелязали жертвата си. Записите от камерите в подземния паркинг показват, че Нягол бил налаган здраво по главата, докато се превърне в "пиян морков".

Дали скромният му вид не се е вписвал в луксозната обстановка и това е дразнело гардовете, не се знае. Дали пък причината не е някоя дребна кражба, или пък беззащитният човек е бил просто обект на тренировка, следствието тепърва ще установява. /pik.bg

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ