Advert
Advert

Сергей прави европейски щаб за избори

Партията на европейските социалисти стартира постоянна Работна група за национални избори. Това стана ясно от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев и генералния секретар на ПЕС Ахим Пост по време на двудневния семинар на БСП и ПЕС в комплекс "Слънчев ден" във Варна.

Сергей прави европейски щаб за избори
Сергей прави европейски щаб за избори
Bu içerik 966 kez okundu.

БСП одобрява червени кметове с проекти за растеж


Партията на европейските социалисти стартира постоянна Работна група за национални избори. Това стана ясно от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев и генералния секретар на ПЕС Ахим Пост по време на двудневния семинар на БСП и ПЕС в комплекс "Слънчев ден" във Варна. В този своеобразен перманентен предизборен щаб влизат представители на партиите, на които им предстоят национални избори през съответната година и представители на ПЕС, каза Станишев.


По думите му така социалистическите партии в различните страни ще имат получават политическа, експертна и организационна помощ. Кметовете на БСП за предстоящия вот също ще получат рамо от централата на ПЕС, потвърди Ахим Пост. Непосредствено преди началото на кампаниите в съответните страни, ПЕС ще изпраща свои доброволци по места. Подобна практика бе пробвана по време на местните избори, когато Станишев издигна кандидатурата на Мартин Шулц за общ президент на ЕК за ПЕС. Станишев изпрати червени емисари в различните държави стартира кампанията "от врата до врата".


Президентът на ПЕС анонсира и предстояща конференция на европейските социалисти в София през май. Тема на форума у нас ще бъде европейското развитие на Западните балкани. Предстоящите избори са решаващи за БСП, ние настояваме да запазим позициите в местната власт, да възстановим доверието и да разширим избирателите, които ще застанат зад левите идеи, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.


По думите му до средата на годината БСП ще има яснота за своите кандидати за кметове и общински съветници.Стоилов очерта 10 направления в кампанията на червените кметове по места - заетост и доходи, разкриване на денонощни аптеки във всеки областен град, 24-часово медицинско обслужване в общините, изграждане на дневни центрове за пенсионери и др.


Предлагаме поне 50 процента от таксите за детски градини да се поемат от общините, посочи Стоилов. Червените кандидати за кметове трябва да разпишат поне 2 проекта за развитието на регионите си, ще трябва да осигурят и интернет във всяко училище, а граждански съвети по места да могат да вземат участие в решенията на Общинските съвети в градовете. Стоилов даде да се разбере, че ръководството на партията ще направи анализ на работата на досегашните кметове на левицата. БСП има успешни кметове и над 1200 общински съветници в момента, заяви Дора Янкова. Партията е в добра кондиция за подготовка за избори и ще изненадаме България, обобщи Янкова.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ