Advert
Advert

Осъдиха варненски адвокат, присвоил 19 бона от клиент

Адвокат бе осъден от Районeн съд – Варна за обсебване на парична сума, присъдена като обезщетение на негов клиент. Първоинстанционният съд му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок.

Осъдиха варненски адвокат, присвоил 19 бона от клиент
Осъдиха варненски адвокат, присвоил 19 бона от клиент
Bu içerik 835 kez okundu.
Адвокат бе осъден от Районeн съд – Варна за обсебване на парична сума, присъдена като обезщетение на негов клиент. Първоинстанционният съд му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Освен това съдът лиши 51-годишния юрист от правото да упражнява адвокатска професия за срок от 2 години.

Д. Райнов бе признат за виновен, че при продължавано престъпление в периода 2 март – 18 май 2011 г., в дванадесет отделни деяния (тегления от банкови сметки), противозаконно присвоил парична сума, собственост на негов клиент и която сума адвокатът владеел именно в качеството си на негов процесуален представител по две изпълнителни дела. Присвоената парична сума е малко над 19 000 лева и обсебването е в големи размери.

Адвокатът бил упълномощен през 2008 г. да представлява варненски гражданин по дело за неправомерно уволнение. Казусът с уволнението бил разгледан от Районен съд – Варна, а впоследствие правният спор бил пренесен пред Окръжния съд и пред ВКС, където в крайна сметка през 2010 г. бил решен в полза на ищеца.

Дружеството-работодател на клиента било осъдено да заплати сума от над 11 000 лева, ведно със законната лихва от датата на завеждане на исковата молба и разноските по делото. Бил издаден изпълнителен лист, а адвокат Райнов получил пълномощия от клиента си да води и изпълнителните дела до получаване на всички присъдени суми. По това време неговият клиент заминал да работи в чужбина и упълномощил съпругата си да го представлява по всички въпроси, свързани с делото.

Междувременно парите били преведени по банковите сметки на адвоката и той ги усвоил чрез дванадесет тегления в периода 2 март – 18 май 2011 г., без да уведоми за получаването на сумите клиента си или неговата съпруга.

Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ