Advert
Advert

Вълна от опустошителни коментари заля Фейсбук след одобряването на заема

/Поглед.инфо/ След като управляващите, ДПС и БДЦ заробиха България с 16 млрд лв заем, вълна от опустошителни коментари заля социалната мрежа Фейсбук. Публикуваме някои от тях.

Вълна от опустошителни коментари заля Фейсбук след одобряването на заема
Вълна от опустошителни коментари заля Фейсбук след одобряването на заема
Bu içerik 854 kez okundu.

Народният представител от "БСП лява България" Георги Кадиев: Днес видях целувката на Борисов и Местан. Струва 16 000 000 000 лева. Днес Парламентът окончателно прие тегленето на 16 млрд лв дълг и това напълно разкри задкулисното управление на страната. Миналата седмица казах, че тече търговия за подкрепа на дълга, която приключи успешно. "За" гласуваха освен предварително обявилите подкрепа ГЕРБ и Реформаторите, но в последния момент се включиха и ДПС, бившата група на Бареков и АБВ. Това е реалното мнозинство, което управлява страната.

Дългът е огромен и над 4 млрд от него са неоправдани. Битката не е приключила. Ще отстояваме интересите на българските граждани докрай и ще търсим възможност за сезиране на Конституционния съд.

Политическият пиар Нидал Алгафари: Днес се случи нещо изключително! За първи път с явно гласуване се създаде или по скоро се показа онова мнозинство в Народното събрание, за което всички мълвяхме.

МНОЗИНСТВО НА КЕЛЕПИРА
с гласовете на

Движение на келепира
Реформа за келепира
Абв в келепира
Патриоти около келепира
и двама обикновени келепираджии, които не присъстваха за да гласуват поне против.

Преди години след като бе свален Тодор Живков, повечето от тези оядени от келепира и по негово време, тръбяха, викаха и крещяха неистово срещу някакви си осем милиарда дълг, които бе взела държавата ни. Бе взела при що годе работеща икономика, като повече от половината не бяха похарчени.

Сега при колабирала икономика, същите тези келепираджии, взеха два пъти повече. Вероятно псувните и ругатните и мръснословията по адрес на Живков, прилягат поне по две на гласувалите днес. 

За няма и ден, повечето от келепирджийските политически формации изиграха танца на пумпала. От твърдо против, до твърдо да. И дали тези келепираджии ще го връщат този заем? Вероятно и те ще участват с по колкото там на човек, около 8 000 пари.

Забравят, че освен тях, дето толкова харчат за дузина дни, по- голямата част от народа харчи за няколко дузини месеца. Тези дето ще го връщат нямат загубени пари в КТБ, нямат яхти, нямат по 6 апартамента или сметки в Швейцария! 
А за онези двамата които не присъстваха от БСП, аз нямам какво да напиша. Тях ще ги оценят членуващите в партията и бащите им.

Журналистът Любомир Кольовски: ХУБАВОТО на тая проклета ратификация на договора за дълга е, че се видя кой кой е в днешното ни настояще. ЛОШОТО е, че това няма никакво значение и няма да промени нищо.

Което означава, че населението е в будна кома и наблюдава с изцъклен поглед еничарите, които го изтезават без упойка.
Спи, юнакът балкански и нищо не е в състояние да го събуди.

Юнак, а?

Едни смешни парвенюта 25 години безчинстват безнаказано и това взе да ни харесва. По всичко личи, че е така.

Бившият депутат от "БСП лява България" Явор Куюмджиев: Честито!!! На нас, на децата ни, че и на внуците ни. 16 милиарда са огромна сума... Която трябва да се връща. Не от ГЕРБ, Реформаторите, АБВ, ББЦ, Патриотичен фронт и ДПС, а от нас. 

Ще ги харчат безпрецедентно и безконтролно, за да си купят избори, медии и всичко. За да успее и пребъде Бойко Борисов и неговите патерици.
Да живее Шесторната коалиция!!!

И още нещо. Днес станахме свидетели на нещо абсурдно и безобразно.

Изумително е как напазаруваха цели групи. Как за един ден АБВ, ББЦ, ПФ се врътнаха.. Не, че не го очаквах от ББЦ, но ПФ как милее за България? Кое им е патриотичното?

А АБВ как ще обяснят на хората, които гласуваха за тях всичко това? Кое им е лявото?

Интернет пионерът Вени Марковски: Уважаеми хора, Честито! Народното събрание току-що разреши на правителството да вземе 12 милиарда лева заем с голяма лихва, с които да плати стари задължения! Или поне така ни казаха.

Във връзка с това съобщение от медиите, което уж предизвикало промяната в позициите на някои партии...:

"по време на почивката в кулоарите на парламента финансовият министър Владислав Горанов обясни пред депутати, че размерът му ще бъде намален на 12 млрд. лв."

...имам следното питане: Как мислите, нормално ли е министърът на финансите да "сбърка" с 4 милиарда лева и да поправи грешката си "в кулоарите"? И някой да му повярва? 

Или пък мислите, че сумата е била нарочно завишена, за да може днес да бъде намалена уж под натиск и така да се демонстрира отстъпчивост и желание за диалог? 

Или имате друго мнение?

Депутатът от "БСП лява България" Красимир Янков: Заемът от 16 милиарда лева е гласуван. Президента може да наложи вето, но едва ли ще упражни това си право. Ратификацията нарушава Конституцията на Република България. БСП започна подготовка за жалба до Конституциония съд.

Журналистът Иван Бакалов: Сега какво излезе? Само социалистите БСП и популистите Атака са гласували против новия външен дълг. Дето уж са по харченето за бедните. Добре ли е, зле ли е, но това е.

За новия дълг гласуваха всички уж десни, ГЕРБ и РБ, плюс ДПС, плюс АБВ, плюс ББЦ или както там сега се нарича. И много от тях първоначално казаха, че няма да го подкрепят. Някои в последния момент са завъртели задника. Сигурно не безплатно, пари има за раздаване.

Поне да се види кой как лъже.

Здравка Кръстева, програмен директор на Института за модерна политика и преподавател в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски": А аз мисля, че случилото се днес е много закономерно и се вписва идеално в стройната логика на събитията от 2013-та до днес.

Най-големият капитал на България в последните години беше добрият й кредитен рейтинг и възможности да поема държавен дълг. От известно време кукловодите на властта като лешояди са кръжали над тази възможност за плячка и са крояли планове как да я оползотворят. Именно затова ДПС свали правителството на Орешарски - за да минат безболезнено цяла серия от милиардни заеми.

След нощта на "белия автобус" през юли 2013-та и кресчендото, в което изпаднаха опозиционните среди на ГЕРБ и извънпарламентарната опозиция за заем от 1 милиард, трябва да им е станало кристално ясно, че по-добре да плетат далаверите с държавния дълг с Бойко и реформаторите, отколкото с правителството на Орешарски, което ходеше по "живи въглени" на всяка стъпка.

Реализацията на този план бе започната веднага след сформирането на новото управление. Започнаха м.г. със заема, покриващ кражбата от КТБ, а днес си разрешиха още много пари, сред които извън всяко съмнение има няколко милиарда в повече, отколкото са нуждите на държавата. Какво ще финансират с тях, си знаят инженерите на тази грандиозна далавера. Има и известна обществена полза - демаскирани бяха много хора, организации, медии, политически и протестни среди, които твърдяха, че ще бъдат коректив на всяка власт, която и да е тя.

Журналистът Валентин Георгиев: Тодор Живков с неговия дълг от 9 милиарда, който оставил, е гений в сравнение с телохранителя и антуража му, които ни натресоха 3 пъти повече за 3 години... Измъкване от тази дългова спирала няма - ще продължим да теглим заеми, за да плащаме само лихвите по сегашните нови заеми, които също ще се трупат прогресивно.

Източник: Хаштаг

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ