Advert
Advert

Кръчмарските сметки на селянчето: Цифрата 16 млрд. лв. била груба манипулация

/Поглед.инфо/ "Цифрата 16 млрд. лв. е груба манипулация. Става въпрос за 12 млрд. лв. стар дълг. Много преди аз да реша да се занимавам с политика". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като поздрави лидера на ПП „Движение 21” – Татяна Дончева за провеждането на първия им конгрес. „Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”, коментира премиерът по повод спорния заем от 16 млрд. лева.

Кръчмарските сметки на селянчето: Цифрата 16 млрд. лв. била груба манипулация
Кръчмарските сметки на селянчето: Цифрата 16 млрд. лв. била груба манипулация
Bu içerik 868 kez okundu.

„Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв – 12 млн. лв. – стар дълг и другите четири ако ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн. лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати?”, попита Борисов. По думите му от 2006 г. – влаковете „Сименс” вече стават негодни, а държавата още не ги е платила, отделно имаме близо 4 млрд. в енергетиката. „Без да се занулят сметките в енергетиката, тя представлява вече системен проблем”, категоричен бе Бойко Борисов. „Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”, добави премиерът, цитиран от "Фокус".
Ще има великденски добавки за пенсионерите, обяви още Бойко Борисов. „Отделно ние въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни добавки. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца, казал съм на финансовия министър да готви постановление за Великден”, съобщи премиерът. По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лева.

Той посочи, че разчита, че политиците по тези теми, по които са ясни нещата, няма да се атакуват, защото не е честно.

„На нас не ни отива вече като улегнали нови хора с толерантност да се връщаме пак назад. Кой как натрупа през тази година и половина всички тези дългове? Приемам като опозиция, че са използвали едните и другите или като подкрепящи възможността да бъдат чути. Чули сме ги, но стига толкова. Голяма злоупотреба с тези средства”, допълни Борисов.

Той обясни, че с Радан Кънев, Петър Москов, Божидар Лукарски, Меглена Кунева работят добре. „Ако им нямам доверие или има напрежение, няма да го бъде. Най-много се радвам на отношенията, които имам с Радан Кънев към момента. Мисля, че и той, и аз си имаме доверие, а това е много важен вектор в нашите отношения”, уточни Борисов.

Премиерът подчерта, че трябва да се изчистят дълговете, защото всеки идва с някакво искане. Според него политическата класа трябва да започне да говори с разум. Борисов коментира още, че народът е беден и болен, защото над 20 г. се храни с най-лоша храна, какви ли не лекарства, експерименти и какво ли не замърсяване. „Тук е кметът на София. Помните ли като ходих горе на магистралата и ви показвах “Кремиковци” какво изкарва – всички цветове на дъгата. Това се отразява на белия дроб на човека. Затова сме най-болни. Като минавахте през Стара Загора, помните ли относно торовия завод какъв жълт дим изкарваше нагоре? Това сега не се ли отразява на поколението? Отразява се. Не беше ли така в Хасково, във Враца? Всички цветове на дъгата”, подчерта Бойко Борисов.

„Понеже действително истински си обичаме пенсионерите и затова и предишното ни правителство още с идването си започна да плаща високите пенсии, и сега не искам да им давам възможност да се упражняват на нашия гръб, защото ние четири години плащахме пенсиите, които те вдигнаха без да имат обезпечение. По същия начин направиха и с МВР – приеха закон, вдигнаха заплатите без да има никъде обезпечение и сега ние трябва да намерим тези пари. Това е подло и популистко действие. Така не се прави. Вдигаш без да имаш пари и след това чакаш и гледаш сеира на другите”, заяви Борисов.

Източник: Гласове

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ