Advert
Advert

Филмът за Дякона- похвали и гняв

Гвардейският отряд на eзиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали даде начало на премиерата на филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев.

Филмът за Дякона- похвали и гняв
Филмът за Дякона- похвали и гняв
Bu içerik 698 kez okundu.

Зрителите спорят люто за лентата на Максим Генчев


Гвардейският отряд на eзиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали даде начало на премиерата на филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев. Танцът им "Безсмъртие" изправи на крака 4000 души от различни поколения, препълнили зала 1 на НДК в понеделник вечер. Момчетата и момичетата от Кърджали бяха придружени от кмета на града Хасан Азис. В залата нямаше много политици, бяха забелязани само Сергей Станишев и Михаил Миков. За разлика от изпълнението на гвардейците филмът не бе приет еднозначно. Още по време на прожекцията зрителите бяха напрегнати, но пък спорадично се чуваха и ръкопляскания в някои от по-драматичните моменти. В двете части на филма (дълъг три часа и 20 минути) немалка част от репликите бяха на турски със субтитри на български, което предизвика ропот сред част от публиката.


Немалко възнегодуваха и от интерпретацията на Максим Генчев, който е сценарист на филма и изпълнява една от ролите. Дължината на лентата също изнерви някои от зрителите. Но след финалните надписи похвалите се редуваха с гневни коментари.


"Само не казвайте, че сте си загубили времето! Да - останаха ми питанки и съмнения, но аз ги приемам като предизвикателства. Филмът беше уморителен, трудносмилаем и не бих си позволила да застана на позиция "осанна", нито пък на "разпни го!". Това е опит да се кажат много неща със знаци, опит да се погледне от някакъв друг ъгъл. Доколко е успешен? Трябва да мине време. Няма "единствена истина", сподели зрител на излизане от залата и допълни, че операторът на филма - Христо Генков, е свършил добра работа. Саундтракът на "Исихия" беше единственият безспорно хубав момент, срещу който никой не възропта.
Скандалът обаче тепърва престоеше.


Премиерата както знаем, е събитие, на което се спазва необходима доза любезност и лицемерно одобрение. Часове по-късно нещата излязоха извън контрол благодарение на вездесъщия Фейсбук. Зрители, сценаристи, актьори, историци, киноексперти започнаха ожесточена дискусия в нета. Публикациите се рояха в геометрична прогресия, а върху лентата се стовари ураган от критики. Тук ще представим най-интересните позиции за "Дякон Левски", включително и правото на защита, което дадохме на режисьора Максим Генчев.


Очаквайте ексклузивно интервю със създателя Максим Генчев до броени минути.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ