Advert
Advert

Филмът за Дякона- похвали и гняв

Гвардейският отряд на eзиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали даде начало на премиерата на филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев.

Филмът за Дякона- похвали и гняв
Филмът за Дякона- похвали и гняв
Bu içerik 800 kez okundu.

Зрителите спорят люто за лентата на Максим Генчев


Гвардейският отряд на eзиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали даде начало на премиерата на филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев. Танцът им "Безсмъртие" изправи на крака 4000 души от различни поколения, препълнили зала 1 на НДК в понеделник вечер. Момчетата и момичетата от Кърджали бяха придружени от кмета на града Хасан Азис. В залата нямаше много политици, бяха забелязани само Сергей Станишев и Михаил Миков. За разлика от изпълнението на гвардейците филмът не бе приет еднозначно. Още по време на прожекцията зрителите бяха напрегнати, но пък спорадично се чуваха и ръкопляскания в някои от по-драматичните моменти. В двете части на филма (дълъг три часа и 20 минути) немалка част от репликите бяха на турски със субтитри на български, което предизвика ропот сред част от публиката.


Немалко възнегодуваха и от интерпретацията на Максим Генчев, който е сценарист на филма и изпълнява една от ролите. Дължината на лентата също изнерви някои от зрителите. Но след финалните надписи похвалите се редуваха с гневни коментари.


"Само не казвайте, че сте си загубили времето! Да - останаха ми питанки и съмнения, но аз ги приемам като предизвикателства. Филмът беше уморителен, трудносмилаем и не бих си позволила да застана на позиция "осанна", нито пък на "разпни го!". Това е опит да се кажат много неща със знаци, опит да се погледне от някакъв друг ъгъл. Доколко е успешен? Трябва да мине време. Няма "единствена истина", сподели зрител на излизане от залата и допълни, че операторът на филма - Христо Генков, е свършил добра работа. Саундтракът на "Исихия" беше единственият безспорно хубав момент, срещу който никой не възропта.
Скандалът обаче тепърва престоеше.


Премиерата както знаем, е събитие, на което се спазва необходима доза любезност и лицемерно одобрение. Часове по-късно нещата излязоха извън контрол благодарение на вездесъщия Фейсбук. Зрители, сценаристи, актьори, историци, киноексперти започнаха ожесточена дискусия в нета. Публикациите се рояха в геометрична прогресия, а върху лентата се стовари ураган от критики. Тук ще представим най-интересните позиции за "Дякон Левски", включително и правото на защита, което дадохме на режисьора Максим Генчев.


Очаквайте ексклузивно интервю със създателя Максим Генчев до броени минути.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ