Advert
Advert

Бойко нахока Радан и Гнома: "Ултимативен тон не приемам от никого!"

/Поглед.инфо/ Изключително ценя мнението на Радан Кънев и на Атанас Атанасов, готов съм да се посъветвам с тях по всеки въпрос. Но ултимативен тон няма да приема от когото и да било. Това заявява в интервю за в. "Преса" премиерът Бойко Борисов.

Бойко нахока Радан и Гнома:
Бойко нахока Радан и Гнома:
Bu içerik 316 kez okundu.

Достатъчно компромиси съм направил за коалицията, за да не се отчете колко съм диалогичен. Нося пряка отговорност за тези хора. Виждате, че по разработката "Червей" върви проверка, всичко ще стане ясно. Виновниците трябва да понесат отговорност, отбеляза Борисов.

Запитан дали с тази си позиция не рискува стабилността на управлението, Борисов отговори, че не харесва някой да го притиска или да му внушава. "Който има претенции, да дойде да ми ги каже. Аз имам позиция по този въпрос и съм я изразил", увери Борисов.

За скандала "Червей" и за искането на РБ и ПФ да бъдат отстранени председателят на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, Борисов каза: "Искам да се напише с големи букви, че виновниците за тези скандали не са в службите, виновниците са Орешарски, Чобанов и Йовчев и политическите сили, които стоят зад тях".

Ако началникът на Лазаров го е карал да прави глупости, той ги в правил, защото е получил такива указания. Орешарски трябва да си понесе отговорност като премиер, той е прекият началник, те са изпълнители. Надявам се прокуратурата да извади всички виновни. Ако Лазаров е сгрешил, той сега се старае много, ще го сменя. Същото важи и за Писанчев. В доклада за ДАНС, обаче, е посочено, че са се справили добре. Така че за всяко мое решение, аз трябва да имам мотиви. Видяхте какво стана, след като посочих, че и съдия Владимира Янева трябва да носи съизмерима отговорност за СРС-тата по "Червей", ако се докаже, че тя има вина за незаконните разрешителни – веднага Съюзът на съдиите излезе в нейна защита. Познавам я лично, но законът трябва да важи за всички. Виждам, че сега службите се стараят, така че трябва да ги оставим да работят на спокойствие", заяви Борисов и добави, че разчита на РБ да проявяват толерантност и разбиране.

Ако някой не си е свършил работата, ще бъде отстранен. Разчитам и на диалога по този въпрос, както стана и с пенсионната реформа. Въпросът не е в смяната на началниците. Разбирам изкушението на колегите да подменим кадрите в службите. Резките промени обаче ще разклатят тези служби, а това ще внесе недоверие и страх в обществото. Като нищо до 2-3 месеца ще имаме нов полицейски или шпионски скандал и отново ще влезем в стария цикъл на дестабилизация на държавата. Опозицията ще скочи – ще започнат да си мислят, че търсим реваншизъм и конфронтация. Не искам това", подчерта Бойко Борисов. Той заяви, че иска да се промени отношението към службите. "Трябва вече да живеем с мисълта, че всяко управленско мнозинство предоставя позиции на различни партии, така че те взаимно да се контролират, за да не се допуска корупция. На мен и на тази държава ни трябва поне още половин година спокойствие, за да минем през изпитанията. Всички тези разправии сега отместват дебата за реформата в МВР и в службите. Най-важното в момента е да има стабилност в държавата и доверие в институциите. Проблемите, които трябва да решаваме, изискват спокойствие в обществото", добави още Борисов.

Източник: БГНЕС

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ