Advert
Advert

"Куцият" фалкон носи огъня от Божи гроб

Проблемите с правителствения фалкон няма да възпрепятстват пътуването до Божи гроб за благодатния огън на Великден, показа проверка на "Стандарт".

Bu içerik 191 kez okundu.

Проблемите с правителствения фалкон няма да възпрепятстват пътуването до Божи гроб за благодатния огън на Великден, показа проверка на "Стандарт". Машината беше обещана от премиера Бойко Борисов наскоро при гостуването му при Ловчанския митрополит Гавриил. Тази година Великден е на 12 април, т.е. огънят пада от небесата на Божи гроб на Велика събота, 11 април. На заседанието си в четвъртък Светият синод е определил до Божи гроб да пътува Варненският митрополит Йоан. Желанието на владиците било самолетът да направи три кацания на връщане в родината - в морската столица, в Пловдив и в София. Още не е ясно дали църквата ще се споразумее за това с властта, обясниха пред "Стандарт" духовници.


"До една седмица фалконът ще бъде ремонтиран и готов за нови полети", увериха от правителствения авиоотряд. Самолетът се повреди в сряда, когато не успя да прибере колесник и кръжа няколко часа над София с премиера на борда. От тогава се сдоби с ласкавото прозвище Куция фалкон. През последните две години въздушният транспорт до Божи гроб се осигуряваше от Пловдивския митрополит Николай. Полета плащаха бизнесмени от града под тепетата. В противен случай България щеше да остане без чудото от Божи гроб за най-големия християнски празник.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ