Advert
Advert

Битката за “Спартак”

Днес се провежда Общо събрание на футболен клуб “Спартак”. Като всяко действие във и около “Спартак”, то не минава без емоции, прерастващи в спорове.

Битката за “Спартак”
Битката за “Спартак”
Bu içerik 896 kez okundu.
Днес се провежда Общо събрание на футболен клуб “Спартак”. Като всяко действие във и около “Спартак”, то не минава без емоции, прерастващи в спорове. Общото събрание на клуба трябва да избере нов Управителен съвет, в който трябва да попаднат и кандидатите за нови спонсори от Италия.

Този път обаче, май на повечето хора не им е ясно кой кой е. Дори и широката варненска общественост, освен традиционните 20-30 деятели–ветерани и 20-30 фенове, като че ли не разбират какво става.

Големият въпрос всъщност е, има ли някой желание и готовност да финансира “Спартак”-Варна. И двата “офицерски” състава от легенди на клуба, които спорят за лидерството, трябва ясно и точно да заявят, че имат осигурени пари, да издържат футболния клуб. Управляващите сега клуба с лидер Антон Фажев, който е футболна легенда не само на “Спартак”, а и на Варна, желаят като че ли т.нар. италианци да поемат клуба и да го финансират, както са обещали. Другият отбор, групирани около Атанас Атанасов - Орела, са също спартаклии, макар и от по-новото време, които желаят да управляват “Спартак” и по тази причина не искат италианците да заемат ръководството на клуба. Те се съмняват (може и с основание), че това е добра възможност за “Спартак”.

Феновете (20-30 души) по традиция са против всичко, за което или не са информирани достатъчно, или са информирани грешно. Те обаче не знаят, че ако искат, бюджет от 1 милион лева за “Спартак”, трябва да осигурят на спонсора или собственика поне 6-7000 души публика на мач. Могат ли запалените фенове това към този момент? Не! Затова и те се тормозят.

Вътрешните битки за “Спартак” са безсмислени поради липсата на пари. И истинските спартаклии, около Фажев и Орела, че и феновете, биха могли само заедно да постигнат спокойствие и авторитет на клуба, което ще отвори вратата за спонсор на клуба, който и да е той, и от където и да е.

Иначе офицерите на ФК “Спартак”, в лицето на легенди, деятели, лидери на фенове, ако не са разбрали, съвсем скоро ще разберат, защо армията от фенове е останала 20-30 души.

Това никой истински сапртаклия не желае. Защото това не е битката за “Спартак”, а пътят към нищото.
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ