Advert
seks izle
Advert

Не бива да допускаме да станем база на атаки срещу съседи

/Поглед.инфо/ "България трябва да отхвърли всякакви опити да бъдем квалифицирани като фронтова държава". Това заяви по време на среща с медиите председателят на ПП АБВ Георги Първанов, съобщиха от партията.

Не бива да допускаме да станем база на атаки срещу съседи
Не бива да допускаме да станем база на атаки срещу съседи
Bu içerik 799 kez okundu.

"Възразявам в България да бъдат разположени нови части, особено в контекста на разбирането за фронтовите държави. Смятам, че България не бива да допуска да стане територия за база на атаки срещу наши съседи. Това е политика, която съм отстоявал още от 90-те години. Искам да отбележа и критичното си отношение към начина, по който военният министър се разправя морално и законово с военното разузнаване в този момент, в който България има нужда от укрепване на своите служби. Да се опитваме да си разчистваме сметките с миналото е недопустимо", посочи още Георги Първанов.

По думите му България трябва да разгледа и възможността за въвеждане на облекчен режим за получаване на гражданство за сънародниците ни, живеещи в Украйна. "На територията на тази държава има множество хора със силно българско самосъзнание и ние трябва да сме готови да посрещнем тези от тях, които решат да потърсят закрила у нас", призова той.

Пред представители на медиите Георги Първанов обяви, че ПГ на АБВ стартира инициатива за събирането на подписка в полза на създаването на специализирана комисия за оценка на състоянието на енергийния сектор на България. "Разчитам, че ще има подкрепа от всички парламентарни групи. Искаме истината за енергетиката да бъде извадена и да стане достояние на българския народ".

Председателят на АБВ коментира и стартиралата кампания за саниране на жилищните сгради в страната. "Ние одобряваме тази инициатива. Смятаме я за полезна и необходима и се надяваме тази идея да бъде реализирана по най-добрия начин. Ако някой има съмнение в процеса на санирането, нека да се измислят някакви контролни механизми. Разбира се, веднага искам да кажа, че това не отменя необходимостта , както внушават някои определени политически кръгове и институции, от развитието на ядрена енергетика и от развитието на сериозна газопреносна мрежа", категоричен бе той.

В тази връзка Първанов коментира и заявената пред международните ни партньори позиция на премиера Бойко Борисов по "Южен поток" и трасето на "Набуко", която част от журналистите определиха като еманципирана. "Той не търси еманципация, той търси закрила! Той търси някой друг да ни реши проблемите – САЩ да спрат Турция, Европа да се разбере с Русия. Аз съм за това тези фактори да подпомагат нашите усилия. Новият поток може да мине по трасето на "Набуко", припомни позицията си лидерът на АБВ.

Председателят на АБВ изрази сериозни възражения и относно проекта за промени в закона за здравеопазването, предложени от ресорния министър Петър Москов. Едно от тях е свързано с намерението гражданите да бъдат задължени да изплатят всички невнесени здравни осигуровки за 15 години назад (откакто в България има НЗОК). Това, според Георги Първанов, противоречи на сроковете за давност заложени в родното законодателство. Той възрази и срещу гратисния период, който се предвижда да получи държавата по своите задължения за изплащането на здравните вноски. "Защо се цели дисциплиниране на индивидуално закъсняващите, а се оставя един такъв гратисен период на държавата от 10 години" попита Първанов и посочи , че АБВ е открило и редица недостатъци в предложенията за реформи в ТЕЛК и НЕЛК. Във връзка с предстоящата реформа в здравния сектор ПГ на АБВ ще покани на разговор ресорния министър Петър Москов, обяви лидерът на АБВ.

Встрани от темата Георги Първанов коментира въпроси, свързани със социалната политика, провеждана от екипа на АБВ в МТСП и желанието на държавата да започне да насърчава отговорното родителство. "Независимо от позицията на ДПС относно социалната политика на вицепремиера Ивайло Калфин, ние ще продължим да отстояваме нашата. Видях, че от ДПС реагираха остро. Питам се защо ДПС се опитват да политизират този въпрос, който е много важен и е свързан с демографията", попита лидерът на АБВ, според когото ДПС се опитва отново да спекулира и с темата, около Възродителния процес. "Виждам, че ДПС превръщат тази идея в основен приоритет за парламентарния си сезон. Ако това беше начин да се мобилизира електоратът им, не бих възразил. Около нас ври и кипи, цивилизационният дебат и той е много остър. Ние трябва да се върнем към моделите на етническата толерантност, която имаме повече от век. Твърдим, че големият проблем на всички етноси и религии в България е социалният", посочи в заключение той.

Източник: БГНЕС

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ