Advert
Advert

Първанов вещае нова, още по-тежка загуба за левицата

Преди да се появи АБВ бяха инкасирани 9 загуби вляво. Опасявам се, че се очертава нова, още по-тежка загуба, защото и в момента левицата има присъствие в много скромна част в общините.

Първанов вещае нова, още по-тежка загуба за левицата
Първанов вещае нова, още по-тежка загуба за левицата
Bu içerik 780 kez okundu.
Преди да се появи АБВ бяха инкасирани 9 загуби вляво. Опасявам се, че се очертава нова, още по-тежка загуба, защото и в момента левицата има присъствие в много скромна част в общините. Там присъствието е сведено до минимум, а това е предпоставка за други следващи загуби. Това заяви пред bTV лидерът на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.
Първанов отказа да посочи кой точно е виновен за ситуацията в БСП, тъй като бил над тези неща но посочи, че не одобрява конкретни политики.

"Сергей Станишев сега има друга позиция. Тя не представлява някакъв сериозен факт в сегашния дебат. Той сега се озова в Брюксел като активен евродепутат. Защо му трябваше да става евродепутат? Защо седна на място, където можеше да седне някой по-резултатен депутат? Аз ги измервам по това доколко са успели да защитят българския интерес - в енергетиката, в пазарите. Там издишаме", каза той.

Първанов коментира и миналото на починалия президент Желю Желев. "Натискът върху президента Желю Желев започна още в първите годин на първия мандат. Хората от партията, която той създаде, гориха книгите му и изрекоха тежки думи по отношение на близките му. Това неминуемо се отрази", смята Първанов.

Спорили сме с него много, например, по поземлената реформа. Той предлагаше връщане на земите в реални граници, но това беше един толерантен спор. Не помня да сме си разменяли тежки обидни думи, както се случва със сегашните политици, казва още президентът до 2012 г.

Казах го и за Роси Янакиева - признаваме качествата на българските политици, когато си отидат. С д-р Желев имахме много активен диалог. По моя препоръка имаше активно участие с различни мисии, посочи още президентът.
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ