Advert
Advert

Бойко: Пестим от саниране 1 реактор

Десант от депутати и министри на ГЕРБ в страната за енергийната ефективност.

Бойко: Пестим от саниране 1 реактор
Бойко: Пестим от саниране 1 реактор
Bu içerik 779 kez okundu.

Депутати и министри на ГЕРБ тръгват из цялата страна, за да разясняват програмата за саниране на кабинета. Десантът е по разпореждане на премиера Бойко Борисов. "Обяснявайте на хората, защото само те ще имат полза от това", заръчал той на своите, научи "Стандарт". "Освен красиви техните жилища ще могат да им спечелят и пари, които ще спестят от отопление", допълнил премиерът. Той подчертал, че енергийната ефективност на българските сгради е най-ниската в Европа.
"Затова приехме тази програма. Около 1000 МВт са загубите по мрежите. Сиреч единият реактор в Козлодуй работи само за да покрива загубите в сградите и мрежите", мотивирал се Борисов пред депутатите и министрите от ГЕРБ. Само в понеделник в повече от 12 града те помагаха на хората да разберат ползите от програмата, както и възможностите да се запишат в нея. По време на десанта стана ясно, че бургаският квартал "Меден рудник" пък ще бъде приоритетен в програмата.
Две от най силните дами в партията на Генерала - председателят на Народното събрание Цецка Цачева и регионалният министър Лиляна Павлова, бяха в Плевен, където участваха в работна среща във връзка с енергийната ефективност. Там стана ясно, че разходите на желаещите да санират се свеждат до 10 лева за вписване като юридическо лице.
Самата програма беше подробно представена чрез мултимедия от министър Павлова, която разясни в детайли отделните стъпки и отговори на въпросите на присъстващите. Тя изрази съжаление, че паралелно с разяснителната кампания сила набира и антикампания, която заблуждава гражданите. "Стигна се дотам, че вече се пускат листовки в пощенските кутии", заяви регионалният министър. Най-голямата манипулация била: "Не регистрирайте сдружения, ще ви вземат апартаментите". "Хубаво е, когато ангажиментите, поети няколко месеца по-рано в предизборната ни кампания, днес вече са факт и можем да говорим за тях като предстоящи процедури за изпълнение", каза Цецка Цачева на срещата в Плевен.


Сдруженията се регистрират в общината безплатно. Никой не трябва да плаща нищо и по етапите на реализация на проектите. Единствената такса, която се дължи, е за регистрация в Агенцията по вписванията. Задължително трябва да имат минимум 36 апартамента. Също е задължително всеки собственик да подпише декларация, че е съгласен за реновирането.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ