Advert
Advert

Китай: Никакви учебници, насърчаващи "западните ценности"

/Поглед.инфо/ Министър на образованието на Китай забрани университетски учебници, които насърчават "западните ценности", съобщават държавните медии - поредното свидетелство за идеологическия твърд курс, начертан от президента Си Цзинпин.

Китай: Никакви учебници, насърчаващи
Китай: Никакви учебници, насърчаващи
Bu içerik 302 kez okundu.

"Никога учебници, насърчаващи западните ценности, не бива да се появяват в нашите учебни заведения", каза министър Юан Гуйжен, цитиран от официалната информационна агенция Синхуа. "Забележки, които клеветят ръководството на Комунистическата партия на Китай и хулят социализма" никога не трябва да се появяват в аудиториите на университетите, добави той, според Синхуа.

Китайските университети се ръководят от управляващата комунистическа партия, която тясно контролира обсъждането на исторически и други дискусионни теми, гледайки на тях като на потенциална заплаха за упражняването на властта.

Партията често клейми понятия като многопартийни избори и разделение на властите като "западни".

Китай затегна контрола върху академичните среди, след като Си Цзинпин пое ръководството на партията през 2012 г., като редица по-дръзки професори бяха уволнени, или хвърлени в затвора. /АФП

Пекин / Китай

Източник: БГНЕС

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ