Advert
Advert

Токът скача от 1 юли

София. Няма съмнение, че цените на електрическата енергия ще растат, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова.

Токът скача от 1 юли
Токът скача от 1 юли
Bu içerik 734 kez okundu.

София. Няма съмнение, че цените на електрическата енергия ще растат, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова. В зависимост от законодателните промени и резултатите от преговорите с американските централи, водени от НЕК, ще бъде определено в какви граници ще се повиши цената на тока от новия регулаторен период от 1 юли 2015 г., обясни Тодорова.


Всички експерти се произнесоха, че тенденцията за задържане или дори намаляване на цената вече не може да се поддържа, допълни още Светла Тодорова. До края на март енергийните дружества ще трябва да подадат своите заявления за цената на електричеството и на базата на тях ще се правят оценките на регулатора, обясни тя. Тодорова припомни, че за последните месеци новият състав на ДКЕВР не е одобрил нито едно искане на енергийно дружество за увеличаване на цената, въпреки че поради това някои от тях ще завършат на загуба 2014 г.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ