Advert
Advert

Москов: Местан да обясни на лекарите, че лъжат

София. "Данните, които събира МВР не биха могли да бъдат точни по професия", обясни той.

Москов: Местан да обясни на лекарите, че лъжат
Москов: Местан да обясни на лекарите, че лъжат
Bu içerik 893 kez okundu.

София. „Ако г-н Местан казва, че аз лъжа и ме обвинява в лъжа, това означава, че обвинява всеки един от лекарите от Спешна помощ в лъжа. Ако държи на това си твърдение, призовавам го да отиде още тази вечер в някой център на Спешна помощ и да им обясни, че те лъжат, че са ги били". Това заяви здравният министър Петър Москов по време на среща с парламентарната група на Реформаторския блок в Народното събрание. Той коментира обвиненията на лидера на ДПС Лютви Местан от по-рано днес и му пожела успех.


На въпрос откъде идва разминаването в данните на него и Местан, Москов отговори, че още преди два месеца разминаването с информацията на МВР е било признато, защото "не всеки от битите лекари, фелдшери, сестри или шофьори е подал оплакване за всеки инцидент". Москов даде пример със случая от Перник, при който бит лекар е отишъл на работа на следващия ден и обявил на шефовете, че няма да подава оплакване в полицията.


Именно поради тази причина се получава разминаването, изтъкна Москов. "Данните, които събира МВР не биха могли да бъдат точни по професия", обясни той. И уточни, че цитираните от него данни са събрани от спешните центрове и са публикувани на сайта на здравното министерство.


"Ако някой се съмнява в моите думи, значи се съмнява в думите на всеки един от работещите в тези центрове, а това е доста долно дори за баналната политическа игра като тази на г-н Местан", каза още здравният министър.


Москов благодари на Вучков за добрите съвместни действия и ясната координация, като посочи, че след предприетите действия и срещите с ромски организации и Сдружението на общините, практически нападения над екипи на Спешна помощ няма. "Отварянето на тази тема сега е неуместно и цели нещо друго. Държавата е предприела действия, с които проблемът е минимализиран или решен.


Москов припомни, че при първия случай, в който ДПС са поискали оставката му, той е обявил, че "за него това е чест". Сега ми изглежда фарсово и дори се чудех дали да отговарям, призна той.


"ДПС търсят дестабилизация и връщане във властта и управлението, за да правят това, което винаги са правили", категоричен бе Москов.


В разговорите с циганските общности не е имало проблем в разбирателството, обясни здравният министър. "Оказа се, че има проблем със защитниците на модела на гетото, като г-н Местан. С тях нямам разговор", каза още той.


Москов коментира и темата за вот на недоверие, за който споменаха от ДПС, ако Борисов не поиска оставката му. "Да се подценява нивото на мнозинството и на министър-председателя, че те могат да участват в банални политически игри, е лоша оценка". Те са различен тип хора и няма да паднат на нивото на г-н Местан, смята Петър Москов.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ