Advert
Advert

Протегнатата ръка на Първанов цели вътрешни противоречия в БСП

/Поглед.инфо/ За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков във връзка с "протегнатата ръка" на Георги Първанов и АБВ.

Протегнатата ръка на Първанов цели вътрешни противоречия в БСП
Протегнатата ръка на Първанов цели вътрешни противоречия в БСП
Bu içerik 811 kez okundu.

Въпросът за партньорствата по време на местните избори не е в дневния ни ред в момента. Но първо ще разговаряме с партньорите ни от БСП Лява България. За нас е ясно, че много трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя такова дясно управление и най-вече гласува за десни мерки. Това би било крайно безпринципно, добави Миков. Той подчерта, че "не може да отнемеш на работещите бедни тези 408 лева облекчения, не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, онези 14 мерки, които дясното правителство замрази като плащания, и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисната ситуация на страната". Това е пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България, категоричен е Миков.

Оказа се, че по отношение на съдебната власт вътре в самата управляваща коалиция има сблъсък, има спорове. Това каза Михаил Миков в отговор на въпрос дали БСП ще подкрепи актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа.

Миков смята, че правителството се опитва да компенсира приоритети и политики с оптекаеми, опаковани като реформи послания. Той посочи, че същото се отнася и до пенсионната т. нар. реформа, която започна с определени реформи, които после се оказа, че няма да се прилагат. "Може би щом няма да се прилагат, правовата държава е редно да има един отменителен закон, а не премиерско вето по неприлагане на законите. Защото правовата държава не е само реформата на съдебната власт", заяви Миков.

Той допълни, че има достатъчно неизяснени и противоречиви въпроси в Стратегията за съдебна реформа. "Разбираме, че някои от коалиционните партньори в управляващата коалиция не дават подкрепа за такъв тип развитие на процесите в съдебната власт. Така че не би трябвало опозицията да компенсира недостига на подкрепа в управляващата коалиция по един или друг въпрос", подчерта Миков. Според него се оказало, че по отношение на съдебната власт има спорове в коалицията. "Аз мисля, че много повече можеше да се направи за позитивни промени по отношение на съдебната власт, ако бяха изчистени законодателни инициативи, които да направят по-прозрачна системата, които да не водят до такива скандали със случайното разпределение на делата. Има редица въпроси, които не са безспорни", заяви лидерът на БСП. Той посочи "небезспорния въпрос за непостоянно действащ ВСС". Абсурдно също така му звучи, че ще има постоянно заседаващи комисии, които са помощни органи и непостоянно заседаващ орган.

За това какво ще направи БСП по повод санкциите към Русия, Миков каза, че ще отстояват разглеждането в комисии в НС с всички аргументи защо санкциите и ответните санкции на Русия срещу страните от ЕС са изключително вредни за икономическото развитие на ЕС и водят до тежки загуби за България.

В отговор на въпрос за изказванията по повод президентски избори, Миков каза: Аз харесвам идеята на г-н Борисов дама да бъде президент на България. Той подчерта, че има доста време дотогава и припреният интерес по тази тема подменя други важни въпроси на ежедневието.

Източник: БГНЕС

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ