Advert
Advert

Освен загриженост, ние правим конкретни предложения за справяне с бежаския поток

/Поглед.инфо/ „В края на миналата седмица с декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ заявихме нашата сериозна загриженост по възможностите и справянето на държавата с бежанския поток.

Освен загриженост, ние правим конкретни предложения за справяне с бежаския поток
Освен загриженост, ние правим конкретни предложения за справяне с бежаския поток
Bu içerik 759 kez okundu.

Освен проявата на загриженост, ние проявихме и голяма доза конструктивизъм- като направихме и конкретни предложения - всички дейности по координацията на този процес да бъдат поети лично от министър-председателя, както и да бъде създаден специален фонд, в който да се съберат всички средства, които са необходими за посрещане на това тежко предизвикателство.” 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов на пресконференция в централата на партията. Той поясни, че на заседание на МС се очаква да бъде приета многоприоритетната управленска програма на правителството. „Интересно е дали ще бъде заявено сериозно място и ангажимент на правителството в тази насока. Още повече, че е необходима изключителна външнополитическа активност за подпомагане и решаване на този въпрос от страна на вицепремиера Кунева“, допълни Мерджанов. Народният представител подчерта, че предстои и отчитане на тригодишната работа на президента Плевнелиев и неговия екип. „Добре би било той също да се произнесе по този изключително сериозен интерес за националната сигурност на страната“, коментира той. По неговите думи вече има ясно артикулирано напрежение в крайграничните общини, трудности, които посрещат местните власти и същевременно намерението на представители на Държавната агенция за бежанците за изграждане на нови лагери. „Не сме информирани тази агенция да има нов допълнителен финансов и кадрови капацитет. Тези въпроси трябва да получат ясен отговор, за да не се окажем за пореден път изненадани и то неприятно “, предупреди говорителят на БСП.

Атанас Мерджанов съобщи, че БСП замисля провеждането на национален форум-дискусия по проблемите на бежанския поток. Той обясни, че мероприятието най-вероятно ще бъде на територията на една от крайграничните общини – Харманли. „С това ние искаме да допринесем за цялостното решаване на всички проблеми с притока на бежанци и тяхната възможна по-бърза интеграция “, заключи Атанас Мерджанов.

Източник: Поглед.инфо

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ