Advert
Advert

Разцепление в редиците на АБВ в Бургас

/Поглед.инфо/ Вътрешнопартиен скандал назрява в редиците на АБВ в Бургас. Членове и симпатизанти на партията атакуваха избора на областно и общински ръководства на партията. Според тях областният председател на АБВ е избран нелегитимно и ще настояват централното ръководство на партията да се произнесе по казуса.

Разцепление в редиците на АБВ в Бургас
Разцепление в редиците на АБВ в Бургас
Bu içerik 844 kez okundu.

Има разцепление на местно ниво, категорична е Румяна Цветкова, която е член на Изпълнителния съвет на Националната женска организация на АБВ. Юристката присъства на днешната пресконференция на народния представител ген. Михо Михов. След експозето на депутата Цветкова зададе въпрос, свързан с избора на ръководители на структури в Бургас. Тя заяви, че определени членове на групата съзнателно са игнорирани и не получават покани за събранията на партията. Дори за днешното идване на генерала научили от медиите.

„За нас не стана ясно от провеждането на избора на 11 декември /на 11.12.2014 г. в Бургас се проведе конференция на партията, по време на която беше избран областен ръководител в лицето на Антон Коджабашев - бел.ред./ кой и като какъв дойде, защо тези хора настояваха да бъдат избрани за ръководство. Аз три пъти попитах кои са хората, които присъстват в залата, колко са на брой, в какво си качество са тук, имат ли право да гласуват и да вземат, каквото и да било решение. Когато се провежда каквато и да било конференция, най-малкото трябва организаторите да легитимират присъстващите. Не може външни хора, които не са от партията, да бъдат броени като гласове. Разочарованието дойде оттам, че те се опитаха да игнорират както Петко Иванов, така и нас като съратници на тази кампания", категорична е Цветкова.

Депутатът Михо Михов се разграничи от спора, като заяви, че няма никакво намерение да се намесва в партийното строителство на АБВ, където и да било. По думите му разцепление в партията няма, тъкмо напротив - очаква се тя да става още по-силна на местно ниво. От АБВ се надяват на добро присъствие в местната власт, като според тях реалната перспектива би била да имат свой човек в местния парламент например. По казуса трябва да се произнесе централното ръководство на партията на Първанов.

„Ще бъда стожер на почтеното, на нравственото единство. Не виждам в Бургас да има причини - идеологически или идейни - които да разделят хората. Ако има характерови или нравствени особености, който може да ги изглади, който не може - да уважава изборите, ако са одобрени от централното ръководство, и да върви напред. Питайте контролната комисия на АБВ и тя ще каже дали изборът е легитимен. Всички данни и дати са дадени в централното ръководство. Предстои органите да се произнесат - дали ще ги утвърдят или не", категоричен е Михов.

Същевременно в момента продължава партийното строителство по общини. Вече са избрани ръководителите на АбВ няколко места, сред които и Бургас.

Битката в АБВ се води вече няколко месеца. Конфликтът ескалира в средата на декември, когато се проведе отчетно-изборната конференция на партията в Бургас, съобщава topnovini.bg.

Източник: Кросс

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ