Advert
Advert

Бизнесмен се шегува че трепе мечки, полицията му взе телефон, лаптоп и 2 суджука

Борис Митков е бизнесмен от Благоевград, има пункт за пране на килими. Борис е възпитаник на Киевския международен университет, знае руски език и от доста години има регистрация в руската социална

Бизнесмен се шегува че трепе мечки, полицията му взе телефон, лаптоп и 2 суджука
Бизнесмен се шегува че трепе мечки, полицията му взе телефон, лаптоп и 2 суджука
Bu içerik 682 kez okundu.

Борис Митков е бизнесмен от Благоевград, има пункт за пране на килими. Борис е възпитаник на Киевския международен университет, знае руски език и от доста години има регистрация в руската социална мрежа "Одноклассники". За разлика от фейсбук, тя е разделена на различни сектори и обикновено в секциите за лов и риболов има доста юначни снимки, на които руснаци се кипрят с улова си.

Преди седмица Борис си харесва там 3 такива снимки с убити мечки и ги публикува в профила си, като дори не си прави майтапа, че лично е отстрелял животните на фотосите, пише struma.bg.

После нещата се развиват лавинообразно - природозащитник от София се активизира, сезирани са полиция, прокуратура, фондации, еколози, главният прокурор Сотир Цацаров, и без никой да обърне внимание, че това на снимките не е Борис, а двама руснаци, които дори не приличат на него, миналия петък ОД на МВР - Благоевград прави показна акция в двора, където благоевградчани оставят килимите си за пране, в търсене на меча кожа.

Пред къщата ми се изсипаха 5 полицейски коли, от които слязоха около 30 полицаи, някакви от "4 лапи" и още няколко заплатаджии. Показаха ми протокол за обиск, подписан от прокурор Ирина Аспарухова, и ми обясниха, че търсят кожата на убитата мечка, с която съм се снимал. Сетих се за какво става дума и обясних, че нито аз съм на снимките, нито мечката е мечка. Показах им и откъде съм ги свалил - от руската социална мрежа "Одноклассники", където има секция "Охота и рыбалка". Отворих на компютъра снимките да ги разгледат добре и там ясно се вижда, че ги е качил някой си Миша - Михаил Дьяченко, на 28 години, не го знам откъде е. Обясних, че никога не съм бил ловец, нито съм убивал каквото и да е животно. Въпреки това полицаите заявиха, че ще обискират дома ми, разказва Борис.

Провериха по всички стаи, в гардеробите влизаха, под леглата залягаха, на тавана се качваха. Питаха майка ми дали действително една от стаите е моя. Тя им предложи да вземат ДНК материал, ако не й вярват. Всъщност първо й изкараха акъла, като видя целия двор, задръстен от полицаи. После го обърнахме на майтап. И как не - та това бе най-мащабната полицейска акция в района от Жабокрек от 1944 г. насам.

Иззеха служебния ми мобилен телефон, фотоапарата и лаптопа. Казаха, че ще правят експертизи и ще проверяват съдържанието им, което щяло да отнеме между 20 дни и 2 месеца. Взеха за експертиза и 2 суджука и 1 кървавица. В протокола от обиска този пасаж звучи така: "Претърси се и таванско помещение, на прът се намериха суджуци. От същите се взеха 2 броя с кафеникав цвят. Същите се поставиха в полиетиленов плик и се обозначиха като обект №3 и се запечатаха по надлежния ред". Всъщност суджуците брат ми ги беше купил от Македония, а кървавицата Киро Мацата я донесе от месарницата до тях. Предполагам, че тях няма да ми ги върнат и след 2 месеца. Аз ги предупредих момчетата от полицията, че суджукът, ако се окаже мечи, може да е заразен с трихинелоза. Странно защо от "4 лапи" ми казаха, че мечките не се разболявали от тази болест, разказа още Борис.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ