Advert
Advert

Столичното парно дължи на БЕХ около 500 млн. лв.

София. "Столичното парно има задължения към БЕХ за около 500 млн. лв.", заяви председателят на "Топлофикация"-София инж. Любен Параланов, като посочи, че задълженията към "Булгаргаз" отговарят на вземанията, които имат от НЕК, а това са средства от порядъка на 127 млн. лв.

Столичното парно дължи на БЕХ около 500 млн. лв.
Столичното парно дължи на БЕХ около 500 млн. лв.
Bu içerik 777 kez okundu.

София. "Столичното парно има задължения към БЕХ за около 500 млн. лв.", заяви председателят на "Топлофикация"-София инж. Любен Параланов, като посочи, че задълженията към "Булгаргаз" отговарят на вземанията, които имат от НЕК, а това са средства от порядъка на 127 млн. лв. В ДКЕВР днес бе обсъден бизнес планът на "Топлофикация София" ЕАД за периода 2015 г. – 2019 г.


Събираемостта на столичното парно от клиентите му е 82%, останалите 18% в момента са или под формата на разсрочване или под формата на съдебни дела. Парите, които дължат клиентите, са в две основни други – такива, които са над 3 години, и такива под 3 години, предаде бТВ.


"Тези, които са над три години, са в порядъка на около 120 млн. лв.", каза Параланов. 


Около 496 млн. лв. са прогнозни разходи за инвестиции в топлоизточниците и в топлопреносната мрежа за този период посочени в него. Инвестиционната програма за такъв петгодишен изминалия период, в който все още не е отчето изпълнението на 2014 г. е изпълнена в порядъка на 56%. Загубите по преноса в момента са 17% , но от дружеството се пресмятат, че с рехабилитация на топлопреносната мрежа в отделни участъци подмяната на 30–35 км. годишно планира ще промени значително загубите в подменените участъци. Целта да се намалят загубите поне с 1-2%.


"На трите електроразпределителни дружества са издадени 460 наказателни постановления за нарушения на обща стойност 9,2 млн. лв.", съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране пред парламентарната комисия за наблюдение дейността на ДКЕВР.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ