Advert
Advert

Борисов: Няма да позволя хората да останат без транспорт

София. „Днес на Министерския съвет съм възложил и на финансовия министър, и съответно на транспортния, още веднъж ще гледаме схемите, ще се видим със синдикатите, браншовите организации, няма място, където да позволя, и това мога да ви уверя, да останат без транспорт хората", заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Борисов: Няма да позволя хората да останат без транспорт
Борисов: Няма да позволя хората да останат без транспорт
Bu içerik 689 kez okundu.

София. „Днес на Министерския съвет съм възложил и на финансовия министър, и съответно на транспортния, още веднъж ще гледаме схемите, ще се видим със синдикатите, браншовите организации, няма място, където да позволя, и това мога да ви уверя, да останат без транспорт хората", заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна.


Стандарт Нюз напомня, че от понеделник 38 влака на БДЖ бяха спрени от движение, планира се още десетки да се съкращават заради липсата на пари. Тази година държавната субсидия за железопътния превозвач е с 40 млн. лева по-малко от миналата, а дружеството постоянно е в дефицит и затъва в дългове.


Премиерът Бойко Борисов увери, че кабинетът ще търси оптимални решения за БДЖ, за да има транспорт до всяко населено място.


„Предстоят разговори и с представители на общините, и със синдикатите", каза Борисов от парламентарната трибуна.


В отговор на критиката на БСП за проблемите, предизвикани от спирането на влакове, премиерът заяви, че проблемите в БДЖ са заради натрупани дългове през годините.


Премиерът поиска да се проведе в Комисията по транспорт още веднъж диалог с общините.


„Поради липсата на реформи, поради липсата на добро управление са се трупали милион след милион огромни задължения до ден-днешен", заключи Борисов.

„Ако някъде трябва да се редуцира броят на влаковете или да им се разшири разписанието – да бъдат по-нарядко имам предвид, ще бъде направено. Иначе всички останали данъкоплатци плащаме за това 10 души да се возят в един влак. Това би могло да го прави довеждащ транспорт", обясни Борисов. На заседанието на Министерски съвет пък той даде пример как е виждал във влак към Банкя да се возят само 10-15 души.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ