Advert
Advert

Мая Манолова: БСП ще подкрепи протести заради спрените влакове

БСП е готова да яхне гражданското недоволство от БДЖ, което вече се разрасна до локални протести заради спрените влакове. Такова заявление направи в „Лице в лице” по bTV социалистката Мая Манолова,

Мая Манолова: БСП ще подкрепи протести заради спрените влакове
Мая Манолова: БСП ще подкрепи протести заради спрените влакове
Bu içerik 597 kez okundu.

БСП е готова да яхне гражданското недоволство от БДЖ, което вече се разрасна до локални протести заради спрените влакове. Такова заявление направи в „Лице в лице” по bTV социалистката Мая Манолова, която сама подхвана темата в разговор за ролята на „червените” като опозиция.

„Закриване на влакови позиции ощетява и посяга на основни житейски права на българските граждани. Има хора, за които жп транспортът е единственият. Субсидията на БДЖ е същата като тази през предната година. Не е решение, когато прехвърляш тежестта на реформата върху обикновения български гражданин”, заяви Манолова.

По думите й този транспорт може да се реанимира, ако бъде направен по-атрактивен или ако се комбинира с автобусен.

Тя даде да се разбере още, че „в момента, в който посегнат на някой влак по линията София-Кюстендил-Гюешево, хората ще излязат на протест. Не се налага да ги организираме, те възникват спонтанно. Ние ще ги подкрепим”.

Според нея е нормално да се даде шанс на хората да съществуват, работят, учат... В тази връзка тя отново призова да се даде отговор на данъкоплатците къде са отишли трите млрд. лв. за КТБ.

По темата със задължителното гласуване, която днес бе подхваната отново от ГЕРБ, Манолова заяви, че е против и предложи да се направи референдум по въпроса. Също така иронично даде идея на бюлетината да се добави квадратче за вот против всички.

За реформата в съдебната система, като юрист, Манолова заяви, че трябва да се случи, но я притеснява начина, по който се води дебатът за нея. Социалистката каза, че в него трябва да бъдат включени повече магистрати, тъй като в стратегията за реформа има „неприемливи” предложения, като това ВСС да не бъде постоянно действащ орган.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ