Advert
Advert

Хамънд в София: Санкциите срещу Русия остават (обзор)

Санкциите срещу Русия трябва да продължат, докато не започне да спазва плана за примирие в Източна Украйна. Това обяви в София британският външен министър Филип Хамънд вчера след среща със своя българ

Хамънд в София: Санкциите срещу Русия остават (обзор)
Хамънд в София: Санкциите срещу Русия остават (обзор)
Bu içerik 674 kez okundu.

Санкциите срещу Русия трябва да продължат, докато не започне да спазва плана за примирие в Източна Украйна. Това обяви в София британският външен министър Филип Хамънд днес след среща със своя български колега Даниел Митов.

През септември м.г. на среща в столицата на Беларус Киев и Москва приеха пътна карта от 12 точки за спиране на огъня в Украйна. По-късно обаче и двете страни започнаха взаимни обвинения в отказ от изтегляне на въоръжени формирования от размирните райони.

Дискутирахме въпроси, свързани с Европа и нашите ценности и как те изглеждат в светлината на руската агресивност и промените на европейската карта, коригирана от Москва с военни средства, заяви Хамънд пред репортери в МВнР.

"Ние не искаме и не можем да си представим Европейския съюз без Великобритания и вярваме, че ще продължим рамо до рамо да посрещаме предизвикателствата", обяви Митов пред своя гост.

Двамата външни министри единодушно и остро осъдиха кръвопролитните атентати в Париж от миналата седмица, като Митов подчерта, че нито една кауза не може да оправдае избиването на толкова хора.

Българският външен министър е запознал Хамънд с идеята у нас да се приеме за престъпление участието в терористичната организация "Ислямска държава".

По-късно вчера британският първи дипломат разговаря и с президента Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов.

След София Хамънд ще продължи балканската си обиколка в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина. Там той ще води разговори по плановете за тяхното членство в ЕС.
Западният дипломатически десант в София продължава днес с визитата на американския държавен секретар Джон Кери. 

Освен Кери в столицата днес каца и зам.-шефът на Военния комитет на НАТО ген. Марк Шислер. Само след седмица пък - на 22 януари, в България ще пристигне и новият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ