Advert
seks izle
Advert

Франция мобилизира 10 000 военни след терористичния акт

Париж. Франция мобилизира над 10 000 военни на собствена територия, за да гарантират сигурността след терористичните нападения от миналата седмица, съобщи Ройтерс, цитирайки министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан.

Франция мобилизира 10 000 военни след терористичния акт
Франция мобилизира 10 000 военни след терористичния акт
Bu içerik 897 kez okundu.

Близо 5000 полицаи охраняват еврейски и мюсюлмански обекти


Париж. Франция мобилизира над 10 000 военни на собствена територия, за да гарантират сигурността след терористичните нападения от миналата седмица, съобщи Ройтерс, цитирайки министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан. В понеделник той предупреди, че Франция все още е в опасност от нови атаки. 


"Заплахите остават и трябва да се защитаваме. Това е вътрешна операция, която ще мобилизира почти толкова военни, колкото имаме и в чужбина", каза Льо Дриан след среща на кабинета под председателството на президента Франсоа Оланд.


Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че допълнително около 4700 полицаи ще охраняват всички 717 еврейски училища във Франция. Жандармерията вече изкара близо 4100 свои служители да патрулират. "Синагоги, еврейски училища, но и джамии ще бъдат охранявани, тъй като през последните дни имаше нападения срещу мюсюлмански храмове", заяви премиерът Манюел Валс.


Във Франция живее най-многобройната еврейска общност в Европа и в понеделник премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза в Париж, че всички евреи, които след трите кървави дни от миналата седмица искат да емигрират, са добре дошли. Премиерът Валс побърза да увери еврейската общност, че е в безопасност във Франция и че евреите са интегрална част от страната. "Важно е, че той (Нетаняху) дойде при нас, французите, евреите от Франция. Но ние сме във Франция, искаме да останем тук. Това е нашата страна", каза Морисет Абушая, цитирана от Ройтерс.


Казньов отбеляза още, че в неделя след срещата на вътрешни министри от някои държави на ЕС е било постигнато споразумение за увеличаване на сътрудничеството помежду им. Той призова за създаването на европейска база данни с имената на пътници със самолети и за борба срещу разпространението на реч на омразата в интернет. Валс и бившият президент Никола Саркози се договориха за създаване на специална парламентарна разследваща комисия на управляващите и опозицията. Освен това се обсъжда идеята радикални ислямисти, осъдени на затвор, да бъдат изолирани от останалите затворници в отговор на многобройни свидетелства, че именно контактите зад решетките са радикализирали мнозина ислямисти.


Извънредно заседание за сигурността имаше в понеделник и в Лондон, като премиерът Дейвид Камерън обеща да предостави на органите на реда и разузнаването разширени правомощия да следят интернет комуникациите.


Нападенията от сряда до петък, в които загинаха 17 и бяха ранени над 20 души, са най-смъртоносните от самоубийствените атентати в Лондон през 2005 г.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ