Advert
Advert

Заловеният у нас терорист остава в ареста

Хасково. "Това не е нормално, да не можеш да имаш приятели. Те могат да правят каквото си искат. Аз съм тръгнал на ваканция".

Заловеният у нас терорист остава в ареста
Заловеният у нас терорист остава в ареста
Bu içerik 697 kez okundu.

Аз съм тръгнал на ваканция, подчерта арестуваният


Хасково. "Това не е нормално, да не можеш да имаш приятели. Те могат да правят каквото си искат. Аз съм тръгнал на ваканция. Мисля, че мога да пътувам и това не е тероризъм". Това каза в хасковския окръжен съд днес търсеният за участие в терористична група за подготовка на терористични актове от прокуратурата към главния съд на Париж французин с хаитянски произход Фриц Жули Жоашен.


Съдът реши да го остави в ареста след като вчера пристигна у нас европейска заповед за арест на французина


Има данни, че Жоашен е водил кореспонденция с един от братята Куаши - Шериф преди атентата в Париж. От думите на Жоашен пред съда не стана пряко ясно, че той се е познавал с някой от Куаши, но индиректно се подразбра, че те са приятели от детинство. "Приятелите ти, които са от детинство, си остават за дълго време и ако някои от тях са предприели тези убийства, смятам, че правосъдието не се основава само на това какви хора са ти приятели", каза Жоашен.


Той подчерта пред съда: "Ако исках да участвам в някакъв терористичен акт, щях да остана там и да участвам. А аз съм тръгнал към Турция". И отново обясни, че е пътувал към южната ни съседка на ваканция. Прокурорът по делото Дарина Славова поиска най-тежката мярка за неотклонение за Жоашен - постоянна мярка "задържане под стража".


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ