Advert
Advert

Даряват надежда за бащата на Гери от "Шоуто на Слави"

"Болестта не е нещото, което ще преобърне живота ни", разказва съпругата на Ванко Диана.

Даряват надежда за бащата на Гери от
Даряват надежда за бащата на Гери от
Bu içerik 357 kez okundu.

Не болестта, а обичта на хората промени живота ни, казва съпругата Диана


Преди около година едно сплотено семейство застана пред камерите в "Шоуто на Слави", за да подкрепи дъщеря си Гери в конкурса за сценична партньорка на господин Андреев. В онзи момент нищо не предвещава, че след няколко месеца животът на четиримата ще се преобърне буквално за ден. При рутинен профилактичен преглед на бащата на Гери - Иванко, е поставена диагноза за онкологично заболяване. 150 000 лева са нужни за лечението му в Турция. До момента са събрани около 40 000 от тях.

"Болестта не е нещото, което ще преобърне живота ни", разказва съпругата на Ванко Диана. "Първоначално, когато бе установено заболяването, съпругът ми бе в шок - той не пуши, спортува, води напълно здравословен начин на живот", спомня си тя. Един обикновен профилактичен преглед обаче заселва в дома и в съзнанието им коварната думичка с три букви. След първоначалния шок обаче семейството се мобилизирало - впуснали се да търсят най-доброто възможно лечение за бащата и съпруга. Открили го в Истанбул.


"Нужна е химиотерапия, която трябва да се проведе на шест сеанса през 21 дни", разказва Диана. Първият от тях вече е проведен, тези дни семейството заминава за втората химиотерапия. "Лекарите ни обясниха, че едва след третия сеанс могат да се произнесат с прогноза. Възможно е да има усложнения и лечението да струва по-скъпо. Възможно е обаче, дай Боже, болестта да изчезне още преди това", надява се Диана. 150 000 лева е нужната ориентировъчна сума, която е нужна на семейството, за да плати терапията на Иванко. След третия и шестия сеанс химиотерапия се прави задължително преглед с ПЕТ скенер, който трябва да "надникне" в тялото на пациента и да установи какво се случва там. След края на лечението Ванко ще мине на поддържаща терапия с таблетки.
"Първоначално


много се притеснявахме и как ще кажем на децата


спомня си Диана. Гери има шестгодишна сестричка Милица, а практиката в такива случаи обикновено гласи, че на малките не се казва, защото "не разбират". Мама и татко обаче решили да не спестяват на момичетата какъв е проблемът - вероятно защото се надяват, че семейството може да го реши само ако е сплотено. "Обяснихме им, че това е лечимо заболяване. Че е проблем, с който трябва да се справим, както с всеки друг. Просто още едно предизвикателство, каквито в живота се срещат, но човек трябва да се пребори с тях и да продължи напред", разказва Диана. "И за мен наистина е така - всичко е в Божиите ръце", допълва тя. "Децата успяха да го приемат, не са депресирани, вярват, че той ще се излекува".


Семейството открива набирателни сметки в помощ на Ванко, а сдружение "Самаряни" от Стара Загора организира акция с DMS, концертът им преди Рождество също е посветен на Ванко. На него Гери пее много красива и прочувствена коледна песен, в помощ на Иванко участва и певицата Силвия Кацарова. В момента семейството планира следващ концерт, който ще се проведе вероятно през февруари. В него освен малката Гери,


твърдо решена да пее за татко


докато той се излекува, ще участват и други наши изпълнители. "Все още не е уточнено кои са, вероятно ще го кажем на по-късен етап", допълва тя.


Самата Диана е изумена от това колко много хора откликнали на призива им за помощ. "Самите ние сме съпричастни хора, дарявали сме пари за различни каузи. Съвсем друго е обаче, когато ти се окажеш в позицията на нуждаещия се и видиш как напълно непознати хора се стремят да ти помогнат", разказва Диана. "Не болестта промени живота ни, а хората", допълва тя. Семейството до такава степен е трогнато от човешката съпричастност, която се изсипва върху тях, че Иванко споделил, че се чувства излекуван дори само от любовта на хората. От това, че толкова много непознати българи са отворили сърцата си за тях и са решили да ги подкрепят в трудния момент. "Това ни дава най-голямата сила и надежда", казва Диана.


Парите, които постъпват в посочените по-долу дарителски сметки, се отчитат и от семейната приятелка Любомира Любенова. Идеята за това била да има пълна прозрачност, като сметките се следят и от външен човек. До момента в тях има около 40 000 лева, но още не са отчетени приходите от SMS-те. Във Фейсбук има група "Надежда за Ванко", където също доста хора пишат и дават подкрепата си. "Понякога ни пишат семейства, друг път - отделни хора. Има големи дарения - от по 200, дори 1000 лева", разказва Любомира. Най-много обаче я трогвали онези, които


отиват в банката, за да внесат 5 или 10 лева


за излекуването на Ванко. "Знаете, че ако човек има малко пари и може да отдели подобна сума, обикновено си казва, че тя е без значение. Мнозина обаче са си направили труда да я внесат - при това доста от даренията са такива", разказва Любомира. Преди броени дни получила писмо от жена, която се извинила, че няма много пари и в момента може да отдели едва около 15 лева. За сметка на това писмото било дълго и доста затрогващо, изразяващо пожелания към цялото семейство за скорошното излекуване на Иванко. Цялата тази обич крепи семейството в трудните моменти - и им дава надежда, че болестта може да бъде загърбена.


Навърши 40 г. по Бъдни вечер

Точно по празниците, на 28 декември, Иванко навършва 40 години. Във Фейсбук страницата "Надежда за Ванко" двете му малки принцеси са качили видео. "Честит рожден ден, тате! Бог да те благослови. И ти благодарим, че си най-добрият баща на света", обръща се към него шестгодишната дъщеричка Милица. "Бог да е с теб и да бъдеш все така силен", добавя Гери, след което малката голяма певица и сестричката й изпълняват "Честит рожден ден, тате!".


Самият Иванко се е обърнал на рождения си ден към приятелите в социалната мрежа, които го подкрепят: "Получавам толкова много прекрасни пожелания от познати и непознати. Зная, че в думите ви има голяма сила. Затова приемам всяка ваша дума като творяща живот.


Сигурно тепърва ще преосмисля жестовете и думите ви. Ще продължа да ги преживявам и да им позволявам да творят красиви неща в мен!


Какво си пожелавам в този ден? Осъзнах, че когато човек е здрав и силен, няма ограда, която не може да прескочи, нито мечта, която да не може да превърне в реалност.
Затова, както на себе си, така и на вас, пожелавам ЗДРАВЕ", пише Иванко.


ПОДАЙ РЪКА


Начините, по които може да помогнете на Иванко, са:
Сметка в евро: BG51FINV91502016361391, Fibank, Иванко Тодоров
Сметка в лева: BG33FINV91502016361327, Fibank, Иванко Тодоров
PayPal: ivanko.todorov@gmail.com
DMS SAMARITANS на номер 17 777


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ