Advert
seks izle
Advert

Спешни телефони за опасни фойерверки

Дежурни телефони, на които може да се подават спешни сигнали за опасни стоки, пусна по празниците Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Спешни телефони за опасни фойерверки
Спешни телефони за опасни фойерверки
Bu içerik 882 kez okundu.

Дежурни телефони, на които може да се подават спешни сигнали за опасни стоки, пусна по празниците Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Телефони 02 980 63 17 и 02 892 97 45 работят от 23 декември и на тях вече са получени три обаждания за зареждане с некачествено гориво Е79 и две за опасни коледни лампички. "Очакваме потребители, които се усъмняват в сигурността и качеството на електрически уреди, пиротехнически средства, играчки, горива, да ни информират незабавно, за да вземем мерки преди подобни стоки да напуснат търговската мрежа", заяви Валентин Чиликов, главен секретар на агенцията.


Още преди коледните празници агенцията предприе мащабни проверки на пиротехническите изделия в търговската мрежа. От проверените общо 44 вида, марки и модели за 7 от тях е установено, че се продават в нарушение на правилата за безопасност и са иззети от магазините. Фойерверките са били с непълни и с некоректни инструкции за употреба на български език, а едно от изделията е било без задължителната СЕ маркировка, която е гаранция, че то е произведено при спазване на всички стандарти за безопасна употреба. Изтеглени от пазара са и малки пиробатерии, които при първия изстрел се обръщат и стрелят настрани. Забранена е продажбата и на триъгълни пиратки заради силния шум от 120 децибела, който предизвикват.


"Винаги проверявайте дали пиротехническото изделие, което закупувате има маркировка СЕ и подробна инструкция за безопасно ползване на български език", съветва Чиликов. В инструкцията трябва да са описани изискванията от какво разстояние да се борави с изделието, начинът на укрепването му, времето, за което фитилът изгаря, какво трябва да се направи, ако няма възпламеняване.


Жалваме се на експерти от некачествен бензин


Агенцията за метрологичен и технически надзор има правомощия да проверява и качеството на течните горива, както и съответствието с изискванията за съдържание на биогориво в тях. Затова при всяко съмнение, че сте заредили автомобила с некачествен бензин, експертите от агенцията очакват вашия сигнал. Сигнали може да бъдат подавани и ако потребителите имат съмнение, че устройствата за зараждане по бензиностанциите са манипулирани, така че да отчитат по-голямо количество гориво.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
EYT 2. tur'da MHP Oylarıyla REDDEDİLDİ ! Kendi Seçmenini AKP’YE SATTI ! Seçim Vaadinde EMEKLİLİK Vardı Meçliste 2.Turda ONAY VERMEDİ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ
BOZKURT İŞARETİ MHP'YE AİTTİR, CHP İLE AYNI BAYRAK ALTINA GİRENLER BOZKURT İŞARETİ YAPAMAZ