Advert
Advert

Цветанов: Българският парламент прие възможния бюджет

Българският парламент прие възможния бюджет, ако мога така да кажа, защото в началото казах, че към 31 декември само в рамките на близо месец бяха изплатени 3 млрд. 200 млн. лева.

Цветанов: Българският парламент прие възможния бюджет
Цветанов: Българският парламент прие възможния бюджет
Bu içerik 741 kez okundu.

Българският парламент прие възможния бюджет, ако мога така да кажа, защото в началото казах, че към 31 декември само в рамките на близо месец бяха изплатени 3 млрд. 200 млн. лева. Това заяви за Фокус Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ. „Това означава, че действително бюджетът е доста по-ограничен за предстоящата 2015 г. Нека да припомня, че дефицитът, предвиден за 2015 г., е 2,5 млрд. лева, което означава, че ние всъщност сме на границата за преминаване в другата зона за свръхдефицит, където могат да започнат и съответните наказателни процедури от ЕК”, добави той.

Цветанов изрази увереност, че, когато институциите изпълнят своя ангажимент към държавата, приходните агенции ще имат по-голяма събираемост, ще имаме възможност в един по-късен етап през годината действително на базата на добрите показатели на приходните агенции да се осигурят и повече възможности за всички секторни политики, не само за сектор „Сигурност”.

„Също така най-важно е да можем да създадем политики, с които да се възползваме от европейската солидарност в новия финансов програмен период по оперативните програми, откъдето биха могли да дойдат действително свежи, гарантирани средства за инвестиции в инфраструктура, земеделие, екология, образование”, посочи Цветанов.

„Toва ще повиши капацитета, но и ще създаде по-голяма привлекателност за външни инвеститори в България, с което смятам, че ще можем действително да подобрим изцяло финансовата среда и по този начин по-добрата перспектива както за местната власт, така също и за всеки един български гражданин на територията на страната”, каза още Цветан Цветанов.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ