Advert
Advert

Намалиха присъдата на мъжа от Хасково, заклал с нож приятелката си при кавга

Присъдата за убийство на 19-годишния Георги Демирев от Сливенско бе намалена от 18 на 16 години и шест месеца лишаване от свобода, след като делото бе върнато от Пловдивския апелативен съд заради

Намалиха присъдата на мъжа от Хасково, заклал с нож приятелката си при кавга
Намалиха присъдата на мъжа от Хасково, заклал с нож приятелката си при кавга
Bu içerik 566 kez okundu.

Присъдата за убийство на 19-годишния Георги Демирев от Сливенско бе намалена от 18 на 16 години и шест месеца лишаване от свобода, след като делото бе върнато от Пловдивския апелативен съд заради неправилно определено назказание, съобщи "haskovo.net".

По повдигнатото му обвинение касапинът от ул. “Липа” 47 може да получи от 15 до 20 години решетки. Тъй като той се призна за виновен и поиска съкратен процес, съдът е бил длъжен да му определи наказание, а после да го намали с една трета. Така излиза, че първоначално определеният му срок зад решетките е 27 години.

В залата на хасковския окръжен съд днес процесът се разви по същия сценарий. Младият циганин от сливенското село Самуилово призна всички факти в обвинителния акт.

Жестокото убийство, което потресе квартала в Деня на будителите през 2013 година, бе извършено в апартамента на сестрата на Динка, с която Демирев живеел на семейни начала. След раздялата между тях Динка се прибрала при сестра си Мария в Хасково, а младият ром идвал да я уговаря да се върне. Във фаталния ден в жилището били сестрата Мария и двегодишната дъщеря на Динка – Мелани. Изпадналият в ярост Демирев наръгал двайсетина пъти младата жена с ножа, който носел в раницата си. Това станало пред погледа на момиченцето. Понеже кучето го лаело, Демирев заклал и него.

Интересна пледоария произнесе пред Темида сливенският адвокат на Демирев – Димитър Димитров. Според юриста в зверското клане на младата жена не можело да се търси умисъл, а “инцидентен, спонтанен умисъл”. Освен това според сливенското юридическо светило не можело да се твърди, че жертвата е издъхнала по особено мъчителен начин, тъй като причина за смъртта е бърза кръвозагуба, а при нея се губело съзнание. Връх на юридическата мисъл бе и искането да се намали обезщетението от 100 000 лв. за майката на убитата, “защото тя имала и други деца, което по до известна степен компенсира загубата”.

След съвещанието петорният съдебен състав излезе с неочаквано решение. Магистратите определиха наказание от 16 години и половина затвор, колкото поиска и прокуратурата, но отказа да редуцира този срок с една трета. “Единствената привилегия на подсъдимия е замяна на доживотния затвор със срочна присъда, редуциране на този срок не се предвижда”, обяви председателят на съдебния състав Стратимир Димитров.

Днешната присъда на хасковския окръжен съд може да се обжалва пред Апелативния в 15 дневен срок. Адвокатът на Демирев обяви, че ще обжалва, защото имал друго виждане за редукцията на наказанието.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
İsveç'te ayrımcılığa uğrayan Müslüman kadına tazminat
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ
AKŞENER, BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİNE CEVAP VERDİ